Βιβλία

Bookish Merch October Haul

3:35:00 μ.μ.


Ελπίζω να θυμάστε τη πλατφόρμα πώλησης χειροποίητων, Etsy. Και αυτό διότι το άρθρο πρόκειται για τους νέους σελιδοδείκτες και κεριά που έλαβα από τα δύο shops που προωθώ. Στα αγγλικά λέγεται, repping, και όπως είχα πει σε προηγούμενο άρθρο μου, πρόκειται, στην ουσία, για διαφήμιση προϊόντων τα οποία λατρεύω.
Αρχικά, λοιπόν, έλαβα δύο κεριά από το shop της καλής Γερμανίδας φίλης μου, της Paulina (glitteringflames). Το πρώτο είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο κατάστημά της και ζήτησα να μου το φτιάξει όπως περίπου το φανταζόμουν. Είναι εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων "Οι Φωτεινοί" και γράφει "Daemon & Katy". Είναι οι πρωταγωνιστές τις σειράς και από ότι έχω καταλάβει σε όλο τo bookstagram δεν υπάρχει κερί γι' αυτά τα βιβλία.
Το ήθελα σε παγωμένο γαλάζιο μια και τα βιβλία έχουν αυτές τις αποχρώσεις. Όσο για το άρωμα φανταζόμουν κάτι δροσερό που ωστόσο θα ταιριάζει και στον Daemon και στη Katy και με λίγη βοήθεια από την Paulina, το βρήκαμε. Almond biscuit, musk, green apple. Απλά υπέροχο!
Το δεύτερο κεράκι είναι εμπνευσμένο από το Halloween και λέγεται ''Trick or Treat". Μυρίζει apple toffee και furtiveness. Τόσο καραμελένιο!

Επιπλέον έλαβα και τρεις σελιδοδείκτες από την αγαπητή Kayla (irisellium). Ο ένας θα βρίσκεται σε κάθε πακέτο δωρεάν μέχρι την ημέρα του Halloween ενώ ο δεύτερος είναι quote από τη σειρά βιβλίων "Η Επιλογή" και ο τρίτος γράφει "#bookstagram". Απλά υπέροχοι!
 


Και στα δύο shops μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό μου IASMOS10 για 10% έκπτωση στις αγορές σας!

Βιβλία

Διαγωνισμός βιβλίου με αφορμή την επίσκεψη του συγγραφέα των ¨Περιπετειών του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" Άντριου Λέιν, στην Ελλάδα! (ΕΛΗΞΕ)

9:42:00 μ.μ.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω για έναν ακόμα διαγωνισμό βιβλίου που φιλοξενώ στο blog μου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Αρχικά να σας ενημερώσω πως ο συγγραφέας των βιβλίων "Οι Περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" και λάτρης του φανταστικού ντετέκτιβ, δημιούργημα του σερ Κόναν Νόιλ, έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 1 το μεσημέρι! Καλεσμένος του PUBLIC και των εκδόσεων Μεταίχμιο, οι αναγνώστες του ντετέκτιβ Χολμς θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2 Στοά Σπυρομήλιου-City Link). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων Ανδρέα Μιχαηλίδη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Με αφορμή, λοιπόν το παραπάνω ευχάριστο γεγονός δύο από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από ένα αντίτυπο του πρώτου βιβλίου από τη σειρά "Οι Περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χόλμς" το "Νέφος Θανάτου"!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Ακολουθήστε με στη σελίδα μου στο facebook και των εκδόσεων Μεταίχμιο και κάντε comment και share τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
  2. Ακολουθήστε το blog μου!
Αν θέλετε να συμμετάσχετε μέσω instagram, η συμμετοχή σας είναι ξεχωριστή και παρακαλώ να επιλέξετε έναν από τους δύο τρόπους.
  1. Ακολουθήστε με στο instagram (@iasmosworld)
  2. Κάντε tag στα σχόλια δύο φίλους σας.
  3. Ανεβάστε στο story σας τη δημοσίευση και κάντε με tag.
  4. Ακολουθήστε τις Εκδόσεις Μεταίχμιο στο instagram!
🍁 Ο διαγωνισμός λήγει στις 3 Νοεμβρίου!

Ο συγγραφέας
Ο Andrew Lane (1963) είναι βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει πάνω από είκοσι βιβλία στο ενεργητικό του. Μερικά είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στο ίδιο σύμπαν με τις τηλεοπτικές σειρές Doctor WhoTorchwood και Randall and Hopkirk (Deceased) του BBC. Άλλα είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στη σύγχρονη εποχή, τα οποία έχει γράψει με ψευδώνυμο και άλλα ακόμα είναι (μη μυθοπλαστικά) βιβλία σχετικά με χαρακτήρες συγκεκριμένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών του κινηματογράφου (όπως οι James Bond και Wallace and Gromit). Έχει επίσης γράψει άρθρα για το περιοδικό Radio Times και το αντίστοιχό του στις ΗΠΑ TV Guide. Ζει στο Ντόρσετ με τη γυναίκα του και τον γιο του, καθώς και μια τεράστια συλλογή βιβλίων σχετικών με τον Σέρλοκ Χολμς.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Όταν ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ένα πτώμα καλυμμένο με διογκωμένες φλύκταινες, η ζωή του πρόκειται να αλλάξει για πάντα, καθώς θα βρεθεί στην καρδιά μιας φρικτής πλεκτάνης που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της Βρετανίας.

Βιβλία

Becca Fitzpatrick: Αγγελική Σιωπή

5:09:00 μ.μ.

Άλλο ένα ακόμη βιβλίο προστέθηκε στα αγαπημένα με θέμα που είναι η αχίλλειος πτέρνα μου: οι έκπτωτοι άγγελοι σε συνδυασμό με τον έρωτα. Τόσο εφηβικό και απλό περιεχόμενο μα ποτέ δεν θα βαρεθώ να διαβάζω τέτοια βιβλία.
Το συγκεκριμένο, λοιπόν, που στα αγγλικά ονομάζεται "Hush hush" αποτελεί σειρά. Τη γνώριζα εδώ και καιρό άλλα ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω αν και άκουγα σχετικά καλές κριτικές. Τελικά βρέθηκε στον δρόμο μου και άρπαξα την ευκαιρία. Φυσικά, και δεν έχασα, παρά κέρδισα. Είναι από τα βιβλία που τα υποτιμάς και τελικά καταλήγουν να σε αφήνουν γεμάτη με ανυπομονησία για το επόμενο.
Φαίνεται μικρό στον όγκο, όμως πιστέψτε με είναι αρκετό.
Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της Νόρα Γκρέι, μίας έφηβης, που λόγω μιας σχολικής αλλαγής γνωρίζει τον Πατς. Αρχικά δεν υπάρχουν μεγάλες ανατροπές, ωστόσο ο χαρακτήρας του Πατς άλλα και της Νόρα είναι αξιόλογοι. Ο μεν γοητευτικός, με ατάκες που κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά άλλα και ανεξιχνίαστο μυστήριο. Η δε έξυπνη, οξυδερκής και σκέψεις που παρουσιάζονται οργανωμένες άλλα και ελαφρώς αστείες με την καλή έννοια.
Συμβαίνουν πολλά συμπεριλαμβανομένων των "άτυχων" και "θανατηφόρων" συναντήσεων της Νόρα με έναν άγνωστο, τις εμφανίσεις δύο μυστηρίων νέων άλλα και τα γεγονότα που περιλαμβάνουν τον Πατς.
 Να σας εξομολογηθώ και κάτι:σε πολλά σημεία του βιβλίου ανατρίχιαζα σαν να διάβαζα ελαφρύ αστυνομικό μυθιστόρημα. Η σκέψη του ότι κάποιος σε παρακολουθεί είναι χειρότερη αποτυπωμένη σε χαρτί από την πραγματικότητα. Εντάξει ίσως υπερβάλλω αλλά, όντως στα σημεία που γινόταν αναφορές για παρακολούθηση και διάφορα μυστήρια γεγονότα με έκαναν να θέλω να τρέξω από το δωμάτιο. 
Θέλω τόσο να σας πω και άλλα ώστε να βρίσκω αφορμές να σχολιάζω, ωστόσο πολύ φοβάμαι πως θα σας αποκαλύψω σημαντικές λεπτομέρειες. Αξίζει να το διαβάσετε και πιστεύω πως θα αρέσει πολύ στους λάτρεις του είδους. Επίσης για να σας σας δώσω να καταλάβετε λίγο καλύτερα, θυμίζει αρκετά τη σειρά βιβλίων της Lauren Kate "Άγγελοι".
Εν κατακλείδι θεωρώ πως είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο και ως μέρος σειράς έχει ακόμα πολλά να αποκαλύψει.

Λίγα λόγια:


Για τη Νόρα Γκρέι, ένα ειδύλλιο δεν ήταν στα σχέδιά της. Ποτέ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια στο σχολείο της, ανεξάρτητα από το πόσο η κολλητή της, η Βι, τους ωθεί σ’ εκείνη. Ποτέ, μέχρι που εμφανίστηκε ο Πατς. Με το αβίαστο χαμόγελό του και με μάτια που μοιάζουν να κοιτάζουν μέσα της, η Νόρα νιώθει έλξη για εκείνον πέρα από κάθε λογική. Δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να πέσει στην αγκαλιά του ή να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί. Κι όταν προσπαθεί να αναζητήσει ορισμένες απαντήσεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε μία αλήθεια πολύ πιο ανησυχαστική απ’ οτιδήποτε την κάνει να αισθάνεται ο Πατς. Γιατί η Νόρα βρίσκεται καταμεσής μίας μάχης που μετρά αιώνες ανάμεσα στους αθάνατους και στους έκπτωτους – και αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιλέξει πλευρά…

Τέχνη

"12 χρόνια σκλάβος" ή η ταινία του αιώνα

2:14:00 μ.μ.

 Υπερβολικός τίτλος και μία αργοπορημένη γνώμη/εντύπωση για μία ταινία που χαράκτηκε για πάντα στη καρδιά μου.
Σίγουρα έχετε δει την ταινία του 2013 "12 χρόνια σκλάβος" και τον πάταγο που δημιούργησε στα Όσκαρ. Εγώ θα πω πως έκανε πάταγο στις ψυχές όλων μας και μας έκανε να αναλογιστούμε πως πέρα από την Αναγέννηση, τις τέχνες, τους χορούς και οτιδήποτε λαμπερό κυριαρχούσε εκείνη την εποχή, υπήρχε και το απόλυτο σκοτάδι.
Γράφω αυτό το άρθρο, ακριβώς μόλις τελείωσε η ταινία και νιώθω ένα σφίξιμο στη καρδιά και έναν θύμο. Ήταν πραγματικά απερίγραπτο αυτό που βίωναν οι έγχρωμοι εκείνη την εποχή και η ταινία δείχνει πολύ περισσότερα από όσο θα άντεχε να δει ένας μέσος σύγχρονος άνθρωπος. Ο χαρακτηρισμός "ζώο" δεν επαρκεί για να περιγράψω το πως φέρονταν οι ιδιοκτήτες φυτειών αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι οι "πλούσιοι" θύματα της έλλειψης παιδείας και ανθρωπισμού, δέσμιοι μίας ζωής δίχως συναισθηματικό στήριγμα και διψασμένοι για εξουσία και αλόγιστες, απάνθρωπες πράξεις. Η χειρότερη σκηνή; Όταν η Πάτσι μαστιγώνεται. Δεν θέλω να πω άλλα. Είναι απαίσιο. Είναι τραγικό και ζωώδες. Είμαστε όλοι εμείς. Ήμαστε αλλά και είμαστε ανάλογα με τις συνθήκες κάθε εποχής.
Υπάρχει αλλαγή; Θυμηθείτε ευεργέτες αυτού του χιλιοβασανισμένου λαού που πρέπει να ευγνωμονούμε που μας άνοιξαν τα μάτια.

Βιβλία

Amy Engel: Η Επανάσταση της Άιβι

6:19:00 μ.μ.

 Παραδέχομαι πως πήρα το δεύτερο βιβλίο της διλογίας την επόμενη ακριβώς μέρα που τελείωσα το πρώτο. Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν πολύ αγωνιώδης το τέλος του ώστε να σε κάνει να διψάς για τη συνέχεια, μα παραδόξως το ήθελα όσο τίποτα άλλο στη βιβλιοζωή μου. Όταν βέβαια, πήρα το βιβλίο είπα "Δεν το κάνω για εμένα αλλά, για τον Μπίσοπ". Είναι ένας λόγος και αυτός.
Οπότε "Η Επανάσταση της Άιβι" ξεκινά με την ίδια να βρίσκεται πλέον, πέρα από τον φράχτη και να προσπαθεί να επιβιώσει τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Δεν μπορεί να ξεχάσει όλα όσα έχασε, ωστόσο πρέπει να αποδεχθεί πως εκείνη η ζωή της έχει πια τελειώσει και ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να βρει προμήθειες και να καταφέρει να μείνει ζωντανή στην επικίνδυνη απεραντοσύνη της υπόλοιπης Αμερικής. Μετά από πολλές περιπέτειες και αφού έχει φτάσει σε σημείο εξάντλησης συναντά τον Κέιλεμπ (και όχι Κάλεμπ από τις περίεργες ελληνικές μεταφράσεις) και της Ας. Μαζί τους καταφέρνει να ξεκινήσει τη ζωή της ξανά από την αρχή στα πλαίσια μίας κατασκήνωσης εξόριστων. Η μεγάλη ανατροπή: ο τρόπος εμφάνισης του Μπίσοπ. Πραγματικά ο πιο υπέροχος και καλοσχεδιασμένος χαρακτήρας όλου του βιβλίου. 
Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας αγώνας κατά τον οποίο όλα τα μυστικά που τους χώριζαν θα αποκαλυφθούν και οι ίδιοι θα είναι μπορούν να είναι πια μαζί. Ίσως φαίνεται μελοδραματικό και τελείως ρομαντικό, μα κρύβει αληθινά και μεγάλα κομμάτια της δικής μας ζωής.
Ο χαρακτήρας της Άιβι ήταν κάτι που με προβλημάτισε. Είναι συνηθισμένο η πρωταγωνίστρια να βιώνει δύσκολες καταστάσεις και να είναι υπεύθυνη για αυτές μα η Άιβι παρουσιάζεται ως ελάχιστα εγωιστικός και δραματικός χαρακτήρας. Απομακρύνεται από τον Μπίσοπ, ο οποίος έχει θυσιάσει πολλά για να είναι μαζί της, που είναι ξεκάθαρος, ειλικρινής- θα συγκινηθείτε με τα λόγια του- και συγκροτημένος μόνο και μόνο επειδή επιμένει πως δεν του αξίζει, δεν αξίζει την αγάπη του. Νιώθει ότι ευθύνεται για ό,τι έχει συμβεί και σε κάποια σημεία του φέρεται ανώριμα, κάτι που δεν το αξίζει δεδομένου το τι έχει κάνει γι'αυτήν.
 Φυσικά και αυτό το χαρακτηριστικό δεν καθορίζει όλη τη συμπεριφορά και τις πράξεις της παρόλα αυτά θεώρησα πως έπρεπε να το αναφέρω.
Εν συντομία, θα μπορούσα να πω πως η διλογία αυτή μου θυμίζει μία πιο σύγχρονη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, όμως με αρκετές αλλαγές.
Επισήμανση: Ο Μπίσοπ είναι το ατού και των δύο βιβλίων!

Λίγα λόγια:
Περά απ ' τον φράχτη...
Είμαι ακόμα ζωντανή. Σχεδόν.
Με λένε Άιβι Γουέστφαλ, είμαι δεκαέξι χρόνων και είμαι μια προδότρια. Πριν από τρεις μήνες με ανάγκασαν να παντρευτώ τον γιο του προέδρου, τον Μπίσοπ Λάτιμερ, καθώς υπάρχει παράδοση τα κορίτσια των ηττημένων του πολέμου να δίνονται ως νύφες στους γιους των νικητών. Αλλά εγώ διέφερα· είχα μια αποστολή: να σκοτώσω τον Μπίσοπ.
Ωστόσο, τον ερωτεύτηκα.
Και τώρα με έχουν εκδιώξει και προσπαθώ να επιβιώσω. Ακόμα κι εδώ, πέρα απ ' τον φράχτη, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ζωή. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω πίσω μου το παρελθόν μου. Γιατί οι ενέργειές μου έχουν θέσει σε κίνηση μια αλυσίδα γεγονότων στο Γουέστφαλ που θα αλλάξει τη μοίρα όλων μας.
Κι αυτή τη φορά, δεν αρκεί απλώς να επιβιώσω... 

Βιβλία

Διαγωνισμός βιβλίου!!! ΕΛΗΞΕ

9:34:00 μ.μ.

Τι σας έχω; Έναν ακόμη διαγωνισμό βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα! Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, αστυνομικό μυθιστόρημα που η ιστορία του διαδραματίζεται στη βικτώριανη Αγγλία! Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε για να έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε το βιβλίο είναι τα παρακάτω βήματα!

  1. Ακολουθήστε με στη σελίδα μου στο facebook και κάντε comment και share τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
  2. Ακολουθήστε το blog μου!
Αν θέλετε να συμμετάσχετε μέσω instagram, η συμμετοχή σας είναι ξεχωριστή και παρακαλώ να επιλέξετε έναν από τους δύο τρόπους.
  1. Ακολουθήστε με στο instagram (@iasmosworld)
  2. Κάντε tag στα σχόλια δύο φίλους σας και repost τη δημοσίευση κάνοντας με tag.
  3. Ακολουθήστε τις Εκδόσεις Διόπτρα στο instagram!
🍁 Ο διαγωνισμός λήγει στις 20 Οκτωβρίου!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τρεις γυναίκες δολοφονούνται στο βικτωριανό Λονδίνο. 
Ποιο είναι το νήμα που ενώνει τις ζωές τους;
Κρυμμένη πίσω από την άσπιλη μάσκα μιας καθωσπρέπει χήρας αρχιδιακόνου, η Λετίσια Ροντ εξιχνιάζει άλυτα μυστήρια με οξυδέρκεια και απόλυτη διακριτικότητα… 
Εκείνο το μουντό απόγευμα, η κυρία Ροντ ξεκινά για το Λίνκολν­σαϊρ, όπου θα αναλάβει χρέη γκουβερνάντας στην οικογένεια του σερ Τζέιμς Κόλντερστον. Ο άνεμος σφυροκοπά τα τζάμια της άμαξας με τα υγρά κιτρινισμένα φύλλα, ενώ στο μυαλό της έχουν αποτυπωθεί τα λόγια της αγαπημένης της οικονόμου «Γιατί δεν την παντρεύεται αμέσως να τελειώνει η ιστορία;» 
Την ίδια ώρα, ο νεαρός Τσαρλς Κόλντερστον είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε έναν ανάρμοστο γάμο με την πανέμορφη Έλεν. 
Η ταπεινή καταγωγή αυτής της εντυπωσιακής γυναίκας, η σχέση της με έναν καρδιοκατακτητή και ένα ανώνυμο γράμμα που την αποκαλεί πόρνη πυροδοτούν τις εξελίξεις.
Ο ευυπόληπτος σερ προσπαθεί να εμποδίσει πάση θυσία αυτή τη σχέση του γιου του, για να μην καταστραφεί η αίγλη του στη δημόσια ζωή του Λονδίνου, και αναθέτει στον γνωστό ποινικολόγο Φρέντερικ Τάισον να ερευνήσει την υπόθεση.
Καθώς ξετυλίγεται το νήμα του παρελθόντος, η Λετίσια Ροντ διαπιστώνει ότι στα δωμάτια του αριστοκρατικού πύργου των Κόλντερστον κρύβονται πολλά άφατα μυστικά, που θα σφραγίσουν τη μοίρα αυτών των ανθρώπων.

Amy Engel: Το βιβλίο της Άιβι

6:45:00 μ.μ.

 Φθινοπώριασε, νομίζω. Ε, τι λέτε; Απολογούμαι ξανά για την απουσία μου, άλλα δεν έχω και μεγάλη λίστα αδιάβαστων αυτή τη περίοδο.
Παρόλα αυτά ήρθα δριμύτερη με ένα βιβλίο καταπληκτικό! Δεν υπερβάλλω καθόλου διότι με ενθουσίασε από την πρώτη σελίδα, μην σας πω και μόνο που το έπιασα στα χέρια μου. "Το βιβλίο της Άιβι" μπαίνει επισήμως στα αγαπημένα μου!
Πρόκειται για μία κοπέλα, την Άιβι προφανώς, η οποία ζει σε μια μικρή κοινωνία πολλά χρόνια από τώρα όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, πετρέλαιο και πολλά άλλα λόγω του πολέμου και της ραδιενέργειας. Στην ουσία πρόκειται για την έχθρα δύο οικογενειών, των Γουέσταφαλ στους οποίους ανήκει η Άιβι και ο παππούς της είναι ιδρυτής, και των Λάτιμερ που τους πήραν την εξουσία μετά από τον πόλεμο που έκαναν. Στη κοινωνία τους γίνονται κανονισμένοι γαμοι μεταξύ των δύο οικογενειών ως τιμωρία στους ηττημένους τους Γουέστφαλ, και έτσι η Άιβι καταλήγει παντρεμένη με τον Μπίσοπ Λάτιμερ. Σχέδιο της οικογένειας της είναι να τον σκοτώσει. Τι θα γίνει όμως όταν τον ερωτευτεί.
Καταρχάς να τονίσω πως οι αναγνώστριες θα ψιθυρίζουν συνεχώς το όνομα του Μπίσοπ. Ο χαρακτήρας του είναι κάτι σπάνιο και πολύτιμο. Η Ένγκελ τον έπλασε πολύ καλά καθώς του δίνει διορατικότητα, κατανόηση και το πιο σημαντικό έμμεσα δίνει το μήνυμα της ισότητας των φύλων βάζοντας τον να μαγειρεύει και να πλένει ενώ η Άιβι εργάζεται. Εύγε!
Όσον αφορά την πρωταγωνίστρια παρακολουθούμε ένα έφηβο κορίτσι να μετατρέπεται από πιόνι της οικογένειας της σε ένα άτομο που θυσιάζεται ακόμα και αν την προδίδουν και που ακόμα περισσότερο που θυσιάζεται για τον Μπίσοπ παρόλα αυτά που της δίδασκε η οικογένεια της όλη της τη ζωή.
Αν πρέπει να μιλήσω γενικά για το βιβλίο θα πω πως η Ένγκελ δίνει έμφαση στη ψυχοσύνθεση όλων των χαρακτήρων του βιβλίου και βάζει στο στόμα όλων σύγχρονα προβλήματα που αποτελούν σημαντικό θέμα συζήτησης.
Απλά διαβάστε το!

Λίγα λόγια:

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΣ;

Λίγοι κατάφεραν να επιζήσουν από τον πυρηνικό πόλεμο που ξεκλήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διεκδίκηση της εξουσίας, όμως, από τους Λάτιμερ και τους Γουέστφαλ χώρισε τη μικρή ομάδα σε δύο στρατόπεδα και προκάλεσε συγκρούσεις· οι δεύτεροι ηττήθηκαν. Πενήντα χρόνια αργότερα η ειρήνη διατηρείται με τους υποχρεωτικούς γάμους ανάμεσα στα κορίτσια της χαμένης πλευράς και τα αγόρια της νικήτριας. 

Φέτος είναι η σειρά μου να παντρευτώ. 

Με λένε Άιβι Γουέστφαλ και η αποστολή μου είναι απλή: να σκοτώσω τον γιο του προέδρου και μελλοντικό σύζυγό μου ώστε να πάρει η οικογένειά μου την εξουσία.

Όμως, ο Μπίσοπ Λάτιμερ είτε είναι πολύ ταλαντούχος ηθοποιός είτε απέχει από το σκληρό αγόρι για το οποίο με είχαν προειδοποιήσει οι δικοί μου. Μάλιστα, μπορεί να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που με καταλαβαίνει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγω από τη μοίρα μου. 

Ο Μπίσοπ πρέπει να πεθάνει. Και εγώ είμαι αυτή που πρέπει να τον σκοτώσει…

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.