Pages

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Tana French: Ξένο Δέρμα

 Το βιβλίο της Tana French, ήταν αρκετά μεγάλο για την υπόθεση του. Αυτή είναι σίγουρα η πρώτη μου εντύπωση, μετά από αρκετές βδομάδες που το διάβαζα. Η συγκεκριμένη συγγραφέας γνωρίζω ότι γράφει κυριολεκτικά υπερογκα βιβλία, αλλά από ότι φαίνεται το πολυσέλιδο δεν είναι πάντα ζευγάρι με το ενδιαφέρον. Ξεκίνησα το βιβλίο με πολλές προσδοκίες, διότι διαβάζοντας την περίληψη μου έκανε το κλικ.
Σίγουρα, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι εν μέρει αποτελούσε συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου της με τίτλο "Το Δάσος", το οποίο μου άρεσε πολύ. Η πρωταγωνίστρια είναι η ντετέκτιβ Μαντοξ, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με ένα θύμα που την βάζει ξανά στους κύκλους των μυστικών. 
 Αντικειμενικά η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και σίγουρα σου επιφυλάσσει πολλά. Ωστόσο, θεωρώ πως η French πλατίαζε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να είναι κουραστική η ανάγνωση του και να μην απολαμβάνεται. Αυτό ήταν και το κύριο μειονέκτημα του, που με έκανε πολλές φορές να θέλω να το αφήσω.
Εν κατακλείδι, δεν θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα βιβλία της. 

Λίγα λόγια:
Έχουν περάσει έξι μήνες από τα περιστατικά του πρώτου μυθιστορήματος, "Στο δάσος". Η Κάσι Μάντοξ έχει φύγει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και δεν σκοπεύει να γυρίσει - ώσπου ένα επείγον τηλεφώνημα τη στέλνει στον τόπο ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Το θύμα είναι ολόιδιο η Κάσι και σύμφωνα με την ταυτότητά της είναι η Αλεξάντρα (Λέξι) Μάντισον, ένα ψευδώνυμο που η Κάσι χρησιμοποιούσε όταν δούλευε ως μυστική. Η Κάσι δεν πρέπει απλώς να ανακαλύψει ποιος σκότωσε την κοπέλα αυτή - πρέπει, το σημαντικότερο, να μάθει ποια ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου