Jo Nesbo:Νέμεσις

2:19:00 μ.μ.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό βιβλίο του διάσημου-και αγαπημένου μου-συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας. Προσεκτικά γραμμένο, με άριστη σειρά διαδοχής των γεγονότων και καλό ψυχολογικό προφίλ των πρωταγωνιστών αλλά και των υπολοίπων προσώπων της ιστορίας. Ας μην γελιόμαστε, ο Σκανδιναβός συγγραφέας αποτελεί κορυφή σε αυτό  το είδος μυθιστορημάτων και ο προβληματικός χαρακτήρας του, Χάρι Χόλε, έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο.
Το βιβλίο ξεκινάει με την υπόθεση μίας ληστείας σε τράπεζα και συνεχίζει με την επίσκεψη του Χάρι Χόλε στην παλιά του φίλη, Άννα Μπέτσεν. Την επόμενη μέρα, ο ίδιος καταλήγει ζαλισμένος, δίχως κινητό και δεν θυμάται τι συνέβη. Η φίλη του είναι νεκρή και μία δυσεπίλυτη υπόθεση, μόλις ξεκινάει.

Λίγα λόγια:

"Πλάνα από κάμερα παρακολούθησης: ένας κουκουλοφόρος μπαίνει σε μια τράπεζα του Όσλο, κολλάει την κάννη ενός όπλου στο κεφάλι μιας υπαλλήλου και της δίνει εντολή να μετρήσει μέχρι το είκοσι πέντε. Όταν δεν παίρνει τα λεφτά στον χρόνο που όρισε, τραβάει τη σκανδάλη. Η γυναίκα πέφτει νεκρή και δύο εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες εξαφανίζονται χωρίς ίχνος.
 Ύστερα από ένα δείπνο και ένα γερό μεθύσι στο σπίτι της παλιάς φιλενάδας του Άννας Μπέτσεν, ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε ξυπνάει στο σπίτι του με πονοκέφαλο, χωρίς κινητό και χωρίς καμιά ανάμνηση από τις τελευταίες δώδεκα ώρες της ζωής του. Την ίδια μέρα η Άννα βρίσκεται νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στην κρεβατοκάμαρά της και ο Χόλε είναι ο κύριος ύποπτος. Στο μεταξύ οι ληστείες τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη βιαιότητα και το ρεμάλι της αστυνομίας του Όσλο κλείνει ανίερες συμφωνίες με τον θρυλικό φυλακισμένο τσιγγάνο Ράσκολ Μπάξετ και ξεκινάει έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου από τη νορβηγική πρωτεύουσα ως την καυτή Βραζιλία, για να διαλευκάνει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις και να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αλλά η Νέμεση, η θεά της εκδίκησης, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη της."

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.