Rupi Kaur:Milk and Honey

3:00:00 μ.μ.

 Επιτρέψτε μου να απολογηθώ για την μεγάλης διάρκειας απουσία μου, μα η έλλειψη χρόνου αλλά και βιβλίων με κράτησαν μακρυά από το blog και εσάς.
Ωστόσο επανήλθα δριμύτερη με νέα αναγνώσματα. Πρώτο, πρώτο ένα βιβλίο στην αγγλική γλώσσα που αποτελεί, στην ουσία, συλλογή θαυμαστών, κατά τη γνώμη μου ποιημάτων.
Το "Milk and Honey" αποτελεί ωδή στον έρωτα, την ερωτική απογοήτευση και την επούλωση των ερωτικών "τραυμάτων". Χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες και οι καθεμία περιλαμβάνει ένα σύνολο ποιημάτων. Οι ενότητες είναι "the hurting", "the loving", "the breaking", "the healing". Επίσης έχει και μερικώς τολμηρή διακόσμηση μπορώ να πω, μα είναι ένα βιβλίο που από μόνο του είναι τολμηρό με την καλή έννοια. Τα ποιήματα δίνουν κουράγιο, κατανόηση και δύναμη στον οποιονδήποτε για να θεραπευτεί και να βρει ξανά την αγάπη.
Η κριτική αυτή είναι μικρή μα και περιττή διότι η ποίηση μιλά στη καρδιά του καθενός με διαφορετικό τρόπο, συνεπώς το συγκεκριμένο κείμενο το αποκαλώ προσωπική γνώμη και όχι κριτική. Σας συνιστώ το βιβλίο ανεπιφύλακτα και όποιος δεν το έχει και πολύ με τα αγγλικά, δεν νομίζω να δυσκολευτεί καθόλου με το συγκεκριμένο. Αν το έχετε διαβάσει θα ήθελα να ακούσει και τη δική σας γνώμη στα σχόλια!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πρέπει να το διαβάσω αυτό το βιβλίο. Θα μπει στην λίστα με τα "must read"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσουν πολύ αυτά τα ποιήματα. Είναι πιο σύγχρονα, τολμηρά και αληθινά από την νεοελληνική λογοτεχνία.

      Διαγραφή

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.