Lauren Kate: Οι Άγγελοι 5: Συγχώρεση

3:57:00 μ.μ.

Η αγαπητή Lauren Kate επέστρεψε στη βιβλιοθήκη μου με ένα ακόμα, υπέροχο βιβλίο από τη σειρά ''Οι Άγγελοι''. Αυτή τη φορά όμως, ο μυστηριώδης δαίμονας και φίλος του Daniel, Cam είναι ο πρωταγωνιστής.
(Διαβάστε εδώ, εδώ,εδώ και εδώ)
Το βιβλίο εξιστορεί την πολύπαθη και ταραγμένη αγάπη του Cam και της Lilith έξι χιλιάδες χρόνια πριν. Οι δύο τους ήταν παράφορα ερωτευμένοι, ωστόσο ο Cam είχε ένα μεγάλο μυστικό που δεν μπορούσε να της αποκαλύψει και αυτό του στέρησε την ένωσή τους με τα ιερά δεσμά του γάμου. Στα επόμενα χρόνια, ο Cam ακολουθούσε τον Daniel στο δικό του πολύχρονο μαρτύριο με την αγαπημένη του Loucinda και όταν αυτοί ευτύχησαν ο δαίμονας ευαισθητοποιήθηκε σκεπτόμενος το πως θα συνέχισε την αιώνια ζωή του. 
Έτσι ανακαλύπτει ξανά την χαμένη αγάπη του, Lilith, η οποία είναι φυλακισμένη στο κόσμο του Λουσιφέρ και υποφέρει διαρκείς κολάσεις εξαιτίας του πόνου της για τον Cam. Ο τελευταίος, όμως είναι αποφασισμένος να την κερδίσει ξανά, κάνοντας μία συμφωνία με τον ίδιο το διάβολο προκειμένου η Lilith να τον συγχωρέσει ή να τον καταδικάσει μία για πάντα.
Σίγουρα κρατώντας το βιβλίο στα χέρια σας, θα σκεφτείτε όπως και εγώ, αρχικά πως είναι απλά μία παράλληλη ιστορία από τη κεντρική και άρα λιγότερο εντυπωσιακή. Ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει αυτό το βιβλίο μαγευτικό όπως τα άλλα: η αποκάλυψη της ψυχής του Cam. Μίας ψυχής που παρουσιάστηκε πονηρή, σκοτεινή και μυστηριώδης στα προηγούμενα βιβλία ενώ τώρα είναι ταλαιπωρημένη, προσπαθώντας να μετανοήσει και που αγαπάει αιώνια και ατέρμονα την Lilith. 
Τέλος όσο αφορά τη συνολική εικόνα του βιβλίου μεγάλο συν είναι η παρουσίαση της ιστορίας από τρεις πλευρές: του Cam, της Lilith και της συγγραφέως για την εξιστόρηση του παρελθόντος όλα σε τριτοπρόσωπη αφήγηση. Όσα όμως κερδίζει σε συγκίνηση(που είναι πολλή) τα χάνει ελάχιστα μόνο σε αγωνία διότι οι έντονες στιγμές παραμένουν μικρές σε βαθμό.
Τα υπόλοιπα στο βιβλίο ;)

Λίγα λόγια:
 Όλες οι ιστορίες έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά, και η συγκεκριμένη ανήκει στον Καμ, το γοητευτικό «κακό παιδί» της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ.

Ο Καμ πέρασε πάρα πολύ καιρό στην Κόλαση και ξέρει καλά τι σημαίνει να σε καταδιώκουν. Και η καινούργια κόλαση γι’ αυτόν είναι το λύκειο όπου η Λίλιθ, το κορίτσι με το οποίο είναι βαθιά ερωτευμένος, εκτίει μια τιμωρία για τα δικά του εγκλήματα. 

Ο Καν έβαλε ένα στοίχημα με τον Λούσιφερ: έχει δεκαπέντε μέρες στη διάθεσή του για να πείσει τη Λίλιθ να τον αγαπήσει και πάλι. Αν τα καταφέρει, θα ζήσουν για πάντα μαζί. Αν αποτύχει, όμως, η Κόλαση του επιφυλάσσει μια ξεχωριστή θέση, μια θέση μόνο για εκείνον. 

Το ρολόι μετράει αντίστροφα…

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.