Jocelyn Davis: Αγγελικό Σκοτάδι

3:26:00 μ.μ.

Πότε έφτασε κιόλας Δεκέμβρης, κανείς δεν το κατάλαβε. Σαν χθες ήταν που τελείωσε το καλοκαίρι και όλα ξεκινούσαν ξανά από την αρχή και τώρα τελειώνει μία χρονιά πολύ περίεργη για εμένα. Δυστυχώς, φέτος, λόγω υποχρεώσεων, δεν θα έχει Xmas list αλλά σίγουρα θα έχει άρθρα με Christmas mood.
Έρχομαι, λοιπόν, στο θέμα μου που δεν είναι παρά ένα ακόμα όμορφο βιβλίο που προστέθηκε στην οικογένεια εδώ και καιρό αλλά δεν είχα προκόψει να το ξεκινήσω. Το "Αγγελικό Σκοτάδι" αφηγείται ξανά μία ιστορία που αφορά αγγέλους και άλλους κόσμους διαφορετικούς από τους δικούς μας. Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα πολλά για αυτούς τους κόσμους διότι δεν διευκρινίζονται αρκετά παρά στο τέλος του βιβλίου.
Η υπόθεση αφορά την έφηβη Σκάι, η οποία ζει με την κηδεμόνα της καθώς οι γονείς της σκοτώθηκαν. Στα δέκατα έβδομα γενέθλιά της εμφανίζονται δύο μυστήρια και τελείως αντίθετα αγόρια, ο Άσερ και ο Ντέβιν. Από εκεί και πέρα η ζωή της Σκάι γίνεται άνω κάτω. Τα μάτια της γίνοται ασημί και δημιουργεί χιονοστοιβάδες από το πουθενά. Όπως αποδεικνύεται η Σκάι δεν είναι μία συνηθισμένη έφηβη και φυσικά ο Άσερ και ο Ντέβιν δεν είναι απλά δύο καινούργια αγόρια. 
Γενικά είναι ένα βιβλίο, που δεν χαρακτηρίζεται από πολλές εκπλήξεις αντίθετα πολλές φορές μπορείς να καταλάβεις περίπου τι θα ακολουθήσει. Οι τρεις πρωταγωνιστές έχουν κάποια έντονα στοιχεία στο χαρακτήρα τους όπως η υπερβολική υπευθυνότητα του Ντέβιν και ότι είναι νομοταγής, ο σκοτεινός και ιδιαίτερος Άσερ και τέλος η δυναμική και ανεξάρτητη Σκάι.
Σημαντική σημείωση: Μου άρεσε ιδιαίτερα η παρουσίαση των χιονισμένων τοπίων.
Παραδέχομαι όμως πως το τέλος προσπάθησε να αλλάξει το κάπως μονότονο περιεχόμενο και με το παραπάνω. Ευελπιστώ να διαβάσω ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο βιβλίο αυτής της σειράς και θα επιστρέψω με περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν με περιμένει κάτι άλλο!

Λίγα λόγια:
Τη νύχτα που η Σκάι κλείνει τα δεκαεπτά της χρόνια, συναντά δύο αινιγματικούς ξένους. Εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, σαν τη φωτιά και τον πάγο, ο Άσερ είναι μελαχρινός και άγριος, ενώ ο Ντέβιν είναι ανοιχτόχρωμος και ήρεμος. Η ξαφνική εμφάνισή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της Σκάι. Δεν έχει ιδέα τι θέλουν ή γιατί παρακολουθούν την κάθε της κίνηση· το μόνο που ξέρει είναι ότι η παρουσία τoυς συμπίπτει μ΄ ένα σωρό ανεξήγητα γεγονότα. Σύντομα η Σκάι θα αρχίσει να αμφισβητεί την ταυτότητά τους αλλά και την αλήθεια για το δικό της παρελθόν. Θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με το απίστευτο μυστικό που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο της. Διχασμένη ανάμεσα στον Άσερ και στον Ντέβιν, θα πρέπει να επιλέξει. Και η τελική επιλογή της θα έχει συνέπειες και για τους τρεις τους.


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.