Jocelyn Davies: Αγγελικό Σκοτάδι 2

8:53:00 μ.μ.


Το πρώτο άρθρο του χρόνου αφορά το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας "Αγγελικό Σκοτάδι". Αρχικά σκόπευα να γράψω ένα άρθρο και για τα δύο τελευταία βιβλία μαζί, αλλά ανατράπηκαν τα σχέδια κατά κάποιο τρόπο.
Λοιπόν, το βιβλίο συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε δηλαδή, την απόπειρα δολοφονίας της Σκάι, η οποία τώρα βρίσκεται σε ένα κρησφύγετο μαζί με τον Άσερ και την Άρντιθ, Επαναστάτρια φίλη του. Παρακολουθούμε τη Σκάι να επιστρέφει μετά από μέρες στο σπίτι της και να προσπαθεί να βρει ξανά τους ρυθμούς της και κυρίως να ανακαλύψει τις δυνάμεις της και να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο της.
Όχι κάτι ιδιαίτερο ως προς το περιεχόμενο. Δεν υπάρχουν μεγάλες ανατροπές και η ακολουθία των γεγονότων είναι ομαλή και...ήρεμη. Βέβαια, ήταν απολαυστικό βιβλίο αλλά όχι κάτι το οποίο θα ήθελα να συνεχίσω πάση θυσία. Ως συνήθως στο τέλος έγινε καλύτερο. Και γράφω "ως συνήθως" γιατί έχω διαπιστώσει πως τα βιβλία τα οποία δεν είναι πολύ ενδιαφέροντα τείνουν στο τέλος να συγκεντρώνουν οτιδήποτε θα κεντρίσει έστω και λίγο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Έτσι και σε αυτό είναι δύο με τρία σημεία που η ένταση ανεβαίνει για να φτάσει απλά σε κάποιο μέτριο σημείο. Θα διαβάσω, φυσικά και το τρίτο βιβλίο διότι δεν μου αρέσει να αφήνω ανολοκλήρωτη μία σειρά και ύστερα θα επανέλθω.

Λίγα Λόγια:
Όταν ξυπνά σ’ ένα άγνωστο περιβάλλον, η Σκάι ξέρει ότι της έχει συμβεί κάτι φοβερό. Και μόνο τη στιγμή που θα ακούσει τη φωνή του Άσερ, του μελαχρινού αγγέλου που ερωτεύτηκε, θα την πνίξουν και πάλι οι αναμνήσεις. Προσπαθεί να αφήσει πίσω της το παρελθόν, αλλά γνωρίζει ότι θα τη στοιχειώνει για πάντα η προδοσία που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.
Η Σκάι γυρίζει στο σπίτι, τίποτε όμως δε θα είναι πια το ίδιο. Καθώς δοκιμάζει τα όρια των δυνάμεών της, ανακαλύπτει ότι είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο φανταζόταν. Τόσο η Τάξη όσο και η Επανάσταση τη θέλουν στο πλευρό τους. Εκείνη, ωστόσο, δεν μπορεί να ξεχάσει την τρομακτική αλήθεια για την Τάξη ούτε, όμως, να ταχθεί αβίαστα υπέρ της Επανάστασης.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.