Rosamund Pilcher: Σεπτέμβρης

7:41:00 μ.μ.

 Όταν επιλέγεις να διαβάσεις βιβλίο με 600 σελίδες πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα αργήσεις να το τελειώσεις, πόσο μάλλον όταν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Έτσι και έγινε, με το μυθιστόρημα της Ρόζαμουντ Πιλτσερ, "Σεπτέμβρης".
Ωστόσο μου άφησε ευχάριστες εντυπώσεις. Η αφήγηση ρέει άνετα και πολύ όμορφα, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο μιας και είναι ογκώδες και αφηγείται μια, σχετικά, απλή ιστορία οικογενειών. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '80 στη εξοχή της Σκοτίας, σε ένα μικρό χωριό όπου κυριαρχούν δύο ευπορες οικογένειες. Μεγάλη εντύπωση, μου έκαναν οι πλούσιες και πανέμορφες περιγραφές της επαρχιακής Σκοτίας, της φύσης, των καρπών της και φυσικά της διακόσμησης και του στυλ των σπιτιών και της καθημερινότητας εκεί. Η Πιλτσερ, ομολογώ, πως είναι αξιοθαύμαστη πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Επίσης ο τρόπος που ο κάθε χαρακτήρας της έχει τη δική του ιστορία, η οποία προστίθεται στην ιστορία της κάθεμιας οικογένειας είναι ενδιαφέρων, χωρίς ο αναγνώστης να μπερδεύει τα πρόσωπα ή να χρειάζεται να ανατρέξει στα προηγούμενα γεγονότα για να καταλάβει. Και πιστέψτε με, αναφέρονται αρκετά πρόσωπα, που το καθένα παίζει τον δικό του ρόλο. Αποκαλύπτονται πολλά μυστικά, ωστόσο με έναν τρόπο που δεν θυμίζει ούτε δράμα, ούτε κάποιο χαμηλόβαθμο ρομάντζο. Αντίθετα στέκεται στη θέση του ως μυθιστόρημα εποχής, με πλούσιο περιεχόμενο και γραφή που δε κουράζει, αντίθετα σου τραβάει το ενδιαφέρον.
Τελικά, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για το συγκεκριμένο. Ο αθώος και αριστοκρατικός τρόπος ζωής ακόμα και στη επαρχία θα σας συναρπάσει, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, όπως και η ιστορία αυτή καθαυτή.

Λίγα λόγια:
Αυτό τον Σεπτέμβρη, ένας χορός θα συγκεντρώσει στα Χάιλαντς της Σκοτίας όλα τα αγαπημένα πρόσωπα της Βάιολετ Ερντ. Μια γιορτή στην καρδιά της πιο γλυκιάς εποχής, σ’ εκείνο το σύντομο πέρασμα από το καλοκαίρι στον ατέλειωτο χειμώνα. Θα είναι εκεί όλοι όσοι έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της: ο γιος της Βάιολετ, Έντμουντ, μαζί με τη γυναίκα του, η αγαπημένη της εγγονή, Αλέξα, η αφοσιωμένη Ίντι, ο καλός της φίλος Άρτσι Μπαλερμίνο και η γυναίκα του, η Ίζομπελ. Όμως, η ζωή πάντα κρύβει εκπλήξεις. Παλιά μυστικά και κρυμμένα προβλήματα θα έρθουν στην επιφάνεια, μαζί με νέους μπελάδες. 


Καταλύτης των εξελίξεων θα είναι η Παντόρα: Μια κοπέλα που είκοσι χρόνια πριν το έσκασε από το σπίτι της με έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα. Κανείς δεν ξέρει με ποιες προθέσεις έρχεται τώρα. Και σύντομα τα πράγματα θα πάρουν μια εντελώς αναπάντεχη τροπή… 


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.