Όταν το βιβλίο συμβαίνει να είναι το μόνο που σε καταλαβαίνει.

10:06:00 μ.μ.

Ιδιαίτερα περίεργος τίτλος και αρκετά στενάχωρος, ίσως, από πολλούς. Ωστόσο, μήπως είναι και τροφή για σκέψη; Ειδικά για όσους τον διάβασαν και ένιωσαν μία μικρή ταύτιση. Ε, λοιπόν εγώ μιλάω γι αυτούς του ''αντικοινωνικούς'', ''εσωστρεφείς'', ''περίεργους'' που σε μία μεγάλη παρέα είναι ολιγομίλητοι και συχνά επιλέγουν την συντροφιά ενός βιβλίου.  Θεωρώ πως τελικά, ίσως και αυτοί να είναι οι ποιοτικοί άνθρωποι που όλοι ψάχνουμε στη ζωή μας και οι ίδιοι  να είναι επιλεκτικοί με τον κόσμο εκεί έξω. Άθελά τους, πολλές φορές μένουν εκτός, ωστόσο ξέρουν καλά τι θα πει δημιουργία, ποιοτικός χρόνος και πάνω από όλα ενσυναίσθηση.

 Και εδώ φτάνουμε στο νόημα του τίτλου. Αυτοί οι επιλεκτικοί, που προανέφερα, εν τέλει το βιβλίο τους είναι αυτό που θα τους ευχαριστεί, όχι γιατί, βαριούνται ή δεν θέλουν όλα τα υπόλοιπα, αλλά γιατί πολύ απλά, η ποιότητα δεν υπάρχει. Είτε αυτό έχει να κάνει με άτομα είτε με δραστηριότητες. Και όταν εννοώ ποιότητα, μέσα σε αυτό ενυπάρχει και η αποδοχή αυτού του ατόμου από την κάθε παρέα και τον κάθε περίγυρο. Δεν μπορείς εσύ, που αγαπάς να διαβάζεις, να συζητάς πιο ''βαθιά'' θέματα και να έχεις δίπλα σου, όχι άτομα που έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα φυσικά, αλλά άτομα που δεν αποδέχονται τα δικά σου ενδιαφέροντα και τη δική σου προσωπικότητα. 
 Δεν θα ήθελα να κάνω μεγάλο αυτό το άρθρο. Άλλωστε θα το ονόμαζα ίσως και μεταμεσονύχτιες σκέψεις του απογεύματος, έτσι ελάχιστα ποιητικά. Όμως ήθελα να δείξω, το πως τελικά κάποιοι καταλήγουν να έχουν το βιβλίο τον μόνο τους σύμμαχο και υποστηρικτή ενάντια στην πνευματική αποδοχή τους από τους γύρω τους. Κάποιος θα μου έλεγε, πως αν δεν τον αποδέχονται, τότε αυτά δεν είναι τα κατάλληλα άτομα για να συναναστρέφεται μαζί τους. Όμως τι γίνεται μέχρι να τα βρει; Σε εκείνο το ενδιάμεσο σημείο όπου συνειδητοποιεί πως εδώ, ''τα πιστεύω'' του δεν είναι πιστευτά; Εκεί είναι που το βιβλίο που τόσο αγαπά, θα έρθει να του κρατήσει συντροφιά κάποιες ώρες και εν τέλει να μάθει σιγά σιγά ότι και αυτός είναι επίσης μία χαρισματική και ιδιαίτερη ψυχή.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.