Πανελλήνιες: Οδηγός για την επιτυχία

Πανελλήνιες Καταρχάς εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν καλή επιτυχία και καλό κουράγιο γιατί πραγματικά θα το χρειαστούν. Το σημαντικό και συνάμα δύσκολο κεφάλαιο της ζωής όπου καθορίζεται η μετέπειτα πορεία τους και δεν ξέρουν πολλές φορές πως να το διαχειριστούν.
Αρχικά, απαιτείται-το τονίζω, απαιτείται-απόλυτη ψυχραιμία. Αν το καταφέρεται θα μπορέσετε να έχετε το μυαλό σας καθαρό για να σκεφτείτε. Δεν αναφέρω καν το να μην αγχώνεστε γιατί αυτό είναι αδύνατο. Ωστόσο στα πλαίσια της λογικής διότι και το άγχος μας δίνει τη δύναμη να προσπαθήσουμε περισσότερο για κάτι επειδή δεν είμαστε σίγουροι.
Από 'κει και πέρα κάντε ένα αναλυτικότατο πρόγραμμα στο οποίο θα είστε συνεπής. Γράψτε όλες τις ημέρες που διαρκούν οι εξετάσεις,ακόμα και αυτές που δεν γράφετε κάποιο μάθημα. Μετά συμπληρώστε σε κάθε μέρα το μάθημα που γράφετε ενώ στις ενδιάμεσες το χρονικό διάστημα το οποίο θα διαβάσετε.
Π.χ:
Σάββατο: 9:00-12:00 Αρχαία,  Κυριακή: 11:00-4:00 Αρχαία, 18:00-20:00 Βιολογία, Δευτέρα: Αρχαία, Τρίτη:Βιολογία.
Έτσι δεν είστε σίγουροι πως θα διαβάσετε όσο πρέπει και στην ώρα σας για να μην το κάνετε τελευταία στιγμή.
Επίσης εκτός από το πρόγραμμα βεβαιωθείτε πως έχετε δυνάμεις για να το ακολουθήσετε. Να τρώτε κάθε μέρα ένα υγιεινό και πλούσιο πρωινό που θα αποτελείται από όλες τις ομάδες τροφίμων. Επίσης να καταναλώνεται αρκετό νερό και πολλά φρούτα και λαχανικά. Αν πεινάτε στο ενδιάμεσο των κυρίως γευμάτων επιλέξτε κάποιο υγιεινό σνακ όπως ξηρούς καρπούς και όχι fast food.
Τελευταίο και εξίσου σημαντικό είναι η ψυχολογία. Ποτέ μα ποτέ μην αφήσετε τον εαυτό σας να πιστεύει πως δεν θα τα καταφέρεται. Να σκέφτεστε πως θα παλέψετε με όλες σας τις δυνάμεις για να πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Όποιος το θέλει, θα το καταφέρει. Πίστη, κουράγιο και δύναμη.
Καλή επιτυχία!!!

0 σχόλια