K.J. Doherty: Νυχτερινό σχολείο βιβλίο 1

11:40:00 π.μ.

Επιτέλους ένα καινούργιο βιβλίο έφτασε και το "ρούφηξα" σε μόλις δύο μέρες. Δεν εντυπωσιάστηκα από την περίληψη παρόλ' αυτά δοκίμασα να το ανακαλύψω και ομολογώ πως ήταν εντυπωσιακό. Είναι ένας συνδυασμός αστυνομικής και εφηβικής λογοτεχνίας, κάτι το οποίο δεν είχα ξαναδιαβάσει. 
Τριτοπρόσωπη αφήγηση χωρίς ωστόσο να χάνει τη ζωντάνια και το ρεαλισμό που κατά τη γνώμη μου παρουσιάζει καλύτερα όταν ο αφηγητής είναι και πρωταγωνιστής. Καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης νιώθεις πως δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο αν δεν μάθεις τι γίνεται στην επόμενη σελίδα. Το μυστήριο είναι διάχυτο και δεν τελειώνει ούτε καν στη τελευταία σελίδα καθώς κυκλοφορούν άλλα τέσσερα βιβλία. Οι περιγραφές των τοπίων και των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών είναι πολύ ωραίες και έντονες, προσωπικά στάθηκα περισσότερο στην ψυχική φύση των ατόμων, η οποία ήταν υπέροχη.
Ας μιλήσω, όμως και για την πλοκή. Πρόκειται για μία έφηβη, την Άλι Σέρινταν, η οποία μετά την εξαφάνιση του αδερφού της χάνει το δρόμο της και συμπεριφέρεται παράνομα μέχρι που οι γονείς της θα την γράψουν στη Κιμμέρια Ακαδημία. Οι κανόνες και οι άνθρωποι στο σχολείο αυτό, είναι περίεργοι και συχνά απαρχαιωμένοι. Τα πάντα είναι καινούργια. Η Άλι κάνει φίλους και ερωτεύεται τον μυστήριο Κάρτερ Ουέστ. Μετά από τη δολοφονία μίας συμμαθήτριάς της, θα ανακαλύψει πως η Κιμμέρια Ακαδημία κρύβει πολλά μυστικά, όπως και η ίδια της η οικογένεια.


Λίγα λόγια:
Όταν όλοι σου λένε ψέματα, ποιον να εμπιστευτείς;
Η Άλι Σέρινταν είναι ένα μπερδεμένο κορίτσι της μεσαίας τάξης. Η ζωή της βγήκε εκτός ελέγχου όταν ο αδελφός της το έσκασε από το σπίτι. Οι γονείς της δε νοιάζονται καθόλου για κείνη – ούτε και για τίποτε άλλο βέβαια. Και η αστυνομία μόλις τη συνέλαβε. Πάλι. Όταν τη στέλνουν εσώκλειστη στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι νομίζει ότι βρίσκεται απλώς σε κάποιο αυστηρό αριστοκρατικό σχολείο, σαν αναμορφωτήριο. Και ότι αρκεί να προσαρμοστεί για ένα διάστημα, ώσπου να ξεθυμάνει η ιστορία. Μεγάλο λάθος. Η Κιμμέρια Ακαδημία δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο. Οι κανόνες εκεί είναι αλλόκοτοι και αρχαϊκοί. Δεν επιτρέπονται υπολογιστές ούτε τηλέφωνα. Οι μαθητές αποτελούν ένα παράξενο μείγμα ανθρώπων χαρισματικών, σκληρών και προνομιούχων. Κι ύστερα, υπάρχει το μυστικό Νυχτερινό Σχολείο, μια κρυφή αδελφότητα γύρω από την οποία τηρείται άκρα μυστικότητα. Μετά τον θάνατο ενός συμμαθητή της στην καλοκαιρινή γιορτή, η Άλι αρχίζει ν’ ανακαλύπτει ότι το σχολείο και η οικογένειά της εμπλέκονται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ της να φανταστεί. Άραγε, γιατί της είπαν ψέματα οι γονείς της; Ποιοι είναι οι εχθροί της; Τι συμβαίνει, στ’ αλήθεια, στην Κιμμέρια Ακαδημία; 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.