Jennifer Gunter: Η Βίβλος του κόλπου

2:16:00 μ.μ.

 


 Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν πρόκειται τόσο για κριτική, όσο για παρότρυνση να διαβάσετε το βιβλίο. Σε καμία περίπτωση, δεν πιστεύω ότι μπορώ να κριτικάρω τα λεγόμενα μιας γυναικολόγου, για οτιδήποτε θα ήθελε να μάθει μία γυναίκα για τον κόλπο της. Είναι απίστευτα ενδιαφέρον βιβλίο, γεμάτο με πληροφορίες για καθετί που περιτριγυρίζει την ευαίσθητη, γυναικεία περιοχή. 

Ξεκινάει με την ανατομία του αιδοίου και του κόλπου και συνεχίζει με τη σεξουαλική εκπαίδευση, τον τοκετό, την φροντίδα του κόλπου, τον καθαρισμό, τα ΣΜΝ και ό,τι άλλο, για το οποίο αναρωτιόταν μία γυναίκα. Το επέλεξα, γιατί πουθενά δεν είδα μάθημα που να λέγεται ''σεξουαλική αγωγή και εκπαίδευση" και φυσικά οτιδήποτε είναι γραμμένο σε αυτό, έγινε από γυναικολόγο εξιδεικευμένη σε παθήσεις του κόλπου και του αιδοίου. Μου έλυσε τόσες πολλές απορίες που ακόμα και αφού το τελείωσα, βρίσκω τον εαυτό μου να ανατρέχει σε αυτό, όποτε έχω κάποια απορία ή θέλω να μάθω κάτι παραπάνω. Πολύ σημαντικό, είναι επίσης πως, όπως αναφέρει και στο εξώφυλλο, διευκρινίζει τι είναι επιστημονικά αληθές και τι πρόκειται για μύθο, που απλά διαδίδεται από στόμα σε στόμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πολύ αξιόλογο και πολύ χρήσιμο βιβλίο που σίγουρα αποτελεί μία πολύτιμη προσθήκη στη βιβλιοθήκη σας.


Με λίγα λόγια: 

Τι συμβαίνει με τους κολπικούς οργασμούς και το σημείο G; Μπορεί το ψωμί, η μπίρα ή το κρασί να προκαλέσουν μυκητιασικές λοιμώξεις; Πώς πρέπει να πλένω τα εσώρουχά μου; Πώς προκαλεί καρκίνο μία λοίμωξη από HPV; Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τον κόλπο; Πότε είναι ανησυχητικές οι κολπικές εκκρίσεις;
Να μερικά από τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, τα οποία ωστόσο καλύπτει ένα νέφος παραπληροφόρησης και ταμπού. Για χάρη του κέρδους, των κλικ και των λάικ, γυναικεία περιοδικά, σελέμπριτι, παραϊατρικές ιστοσελίδες και όχι μόνο μας βομβαρδίζουν με ψευδοεπιστημονικά δεδομένα. Πώς θα ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια; Η γυναικολόγος Jen Gunter στα είκοσι πέντε χρόνια της εμπειρίας της έχει αντιμετωπίσει όλων των ειδών τις παρανοήσεις και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας της στο να γκρεμίσει πλάνες σχετικά με τη γυναικεία αναπαραγωγική υγεία μέσα από το δημοφιλές της μπλογκ καθώς και τον λογαριασμό της στο twitter. Με αυτό το βιβλίο, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς, η Jen Gunter μας παίρνει μαζί της σε ένα εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης ενός μαγικού κόσμου: του κόλπου και του αιδοίου.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.