C. J. Doherty: Νυχτερινό Σχολείο: Κληρονομιά

1:56:00 μ.μ.

Πάρα πολύ καλύτερο από το πρώτο! Νομίζω πως η προηγούμενη πρότασή μου συνοψίζει την άποψη μου για το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Νυχτερινό Σχολείο".
Σε αυτό παρακολουθούμε την Άλι να επιστρέψει στη Κιμμέρια Ακαδημία μετά από ένα δύσκολο συμβάν και να προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τον Ναθάνιελ και την εξαφανισμένη της γιαγιά. Οι σχέσεις της με τους φίλους της αλλάζουν ή κλονίζονται και έρχεται κοντά με ένα πρόσωπο που δεν περιμέναμε, ενώ μπαίνει στην ομάδα του Νυχτερινού Σχολείου.
Υπέροχες και λεπτομερείς περιγραφές των χώρων. Αρκετές φορές απορούσα αν όντως υπάρχει το κτίριο της Κιμμέριας Ακαδημίας στην Αγγλία διότι πολλά σημεία παρουσιάζονται με ζωντάνια και μεγάλη παραστατικότητα. Τεράστια βελτίωση όσο αφορά την εκδήλωση των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών και γενικά την συνολική συναισθηματικότητα. Όσοι έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο ετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές στο δεύτερο, κυρίως ευχάριστες κατά τη γνώμη μου αλλά και μία σημαντική δυσάρεστη. Όπως σχεδόν σε κάθε σειρά βιβλίου το τέλος αποτελεί αρχή του επόμενου και η αγωνία φτάνει στα ύψη.
Δεν βλέπω την ώρα για το επόμενο!

Λίγα λόγια:
Όταν ξεσκεπάζεις μυστικά, ξεσκεπάζεις και ψέματα…
Τον τελευταίο χρόνο η Άλι αντιμετώπισε τρεις συλλήψεις, τη δολοφονία μιας φίλης, τη διάλυση της οικογένειάς της. Μέσα σε όλ’ αυτά, έπαψε να πιστεύει στον εαυτό της. Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν πλέον η νέα της ζωή στην Κιμμέρια Ακαδημία. Το μοναδικό μέρος όπου ένιωθε ότι ανήκε. Το μέρος που έφερε κοντά της νέους φίλους, όπως και τον υπέροχο Κάρτερ Ουέστ. Οι τοίχοι της Κιμμέριας Ακαδημίας όμως δεν περικλείουν έναν ονειρεμένο παράδεισο, αλλά κινδύνους και απειλές πέρα από κάθε φαντασία. Η ζωή μαθητών και καθηγητών κρέμεται από μια κλωστή και η οικογένεια της Άλι –από τη μυστηριώδη γιαγιά της μέχρι τον εξαφανισμένο αδελφό της– βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Και αυτή τη φορά κανένας δεν πρόκειται να σώσει την Άλι. Αυτή τη φορά θα πρέπει να σωθεί μόνη της… 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.