Lauren Oliver:Παραλήρημα

12:48:00 μ.μ.

 Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της συγγραφέως Lauren Kate. Εφηβικό μυθιστόρημα πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα του είδους του.
 Αφηγείται την ιστορία της δεκαεφτάχρονης Λένα, η οποία ζει σε ένα κόσμο όπου η αγάπη είναι αρρώστια και οι πολιτείες είναι οχυρωμένες και απομακρυσμένες από τις μολυσμένες περιοχές. Ώσπου γνωρίζει τον Άλεξ και όλα όσα ήξερε ανατρέπονται.
 Καλογραμμένο βιβλίο με περισσότερες περιγραφές παρά διαλόγους κάτι που του προσδίδει παραστατικότητα ώστε ο αναγνώστης μπαίνει στο πνεύμα. Προσωπικά, θα ήθελα κι άλλα κομμάτια διαλόγου. Ένα μεγάλο θετικό, είναι πως παρουσιάζει την αγάπη μέσα από το πρίσμα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Μέσα σε ένα καινούργιο κόσμο που όλοι υποβάλλονται σε υποχρεωτική εγκεφαλική εγχείριση για αφαίρεση της "αρρώστιας" και ύστερα τους επιλέγουν ταίρι η ελεύθερη βούληση είναι άγνωστη. Ο έρωτας των δύο νέων προκαλεί θετικά συναισθήματα ενώ μας απομακρύνει ελαφρώς από την ασφυκτική κοινωνία που μας περιγράφεται, η οποία ζει σαν να είναι σε λήθαργο.
 Έξυπνο τέλος όπου κυριαρχεί η αγωνία και η περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει.

Λίγα λόγια:
Λένε ότι η θεραπεία για τον έρωτα θα με κάνει ευτυχισμένη και ασφαλή για πάντα. Κι εγώ τους πίστευα. Μέχρι τώρα.
Τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει. Τώρα θα προτιμούσα να μολυνθώ με τον έρωτα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου παρά να ζήσω εκατό χρόνια μέσα στο ψέμα.
Σε μια αφιλόξενη Αμερική, όπου κάθε πόλη περιχαρακώνεται με σύνορα προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία του πληθυσμού, μια φριχτή και ολέθρια νόσος απειλεί να αφανίσει ολόκληρη την ήπειρο. Η χειρότερη επιδημία όλων των εποχών: ο έρωτας. Η Λένα μετράει τις μέρες αντίστροφα μέχρι την ημερομηνία όπου θα υποβληθεί στη χειρουργική διαδικασία, η οποία θα την καταστήσει απρόσβλητη στη νόσο. Ώσπου ένα τυχαίο γεγονός θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.