Lauren Oliver: Χαμός

3:54:00 μ.μ.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο! Από ότι ξέρετε σύμφωνα με τα προηγούμενα άρθρα μου είμαι σχετικά δύσκολη αναγνώστρια, μα και αρκετά περίεργη. Το πρώτο βιβλίο της σειράς από την Oliver δεν με ενθουσίασε και πολύ. Παρόλ' αυτά ήταν το τέλος που με παρακίνησε να δω τι θα συμβεί στο επόμενο. Φυσικά, αυτή τη φορά, είμαι περήφανη για την περιέργειά μου, διότι χάρη σε αυτή απόλαυσα ένα ακόμη υπέροχο ρομαντικό/φανταστικό μυθιστόρημα.
 Πρόκειται για τη συνέχεια της ζωής της πρωταγωνίστριας, Λένα, η οποία κατάφερε να περάσει στις Ερημιές, χωρίς ωστόσο ο Άλεξ να την ακολουθήσει. Η κοπέλα παλεύει με τον εαυτό της να συνηθίσει τη νέα της ζωή και βιώνει δύσκολες καταστάσεις για να διατηρήσει τα "πιστεύω" της και τη ζωή της. Και εκεί που θεωρεί πως τώρα πια δεν υπάρχει κάτι άλλο η νόσος της χτυπάει ξανά τη πόρτα με τον πιο περίεργο και...άδικο τρόπο. Ο Τζούλιαν, είναι εχθρός. Τουλάχιστον ήταν πριν έρθουν τα πάνω-κάτω. Τώρα η Λένα πρέπει να παλέψει σκληρά για να σώσει τα πάντα.
Η συγγραφέας κρατάει σταθερό το μοτίβο "περισσότερη αφήγηση-λιγότεροι διάλογοι" ωστόσο αυτό το βιβλίο είναι καλύτερο από το πρώτο. Η δράση αυξάνεται, τα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο με καταιγιστικό ρυθμό. Εκεί που πιστεύεις πως όλα τελειώσαν, η παραμικρή λεπτομέρεια που δεν προσέχεις είναι αυτή που ανατρέπει τα πάντα. Ο αγνός έρωτας της Λένα με τον Άλεξ αντικαθίσταται από αυτόν που γεννιέται μεταξύ της κοπέλας και του Τζούλιαν. Αυτή τη φορά όμως ο μαθητευόμενος είναι αυτός. Είπα ήδη πολλά. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα διαβάσετε.

Λίγα λόγια:
Αποδιώχνω τη θύμηση του εφιάλτη μου, αποδιώχνω σκέψεις με τον Άλεξ, αποδιώχνω σκέψεις με τη Χάνα και το παλιό σχολείο μου, αποδιώχνω, καταπνίγω, πνίγω, όπως η Κοράκι με έμαθε να κάνω.
Η παλιά ζωή είναι νεκρή.
Αλλά και η παλιά Λένα έχει πεθάνει.
Την έθαψα.
Την άφησα πέρα από ένα φράχτη, πίσω από ένα τείχος καπνού και φωτιάς.
Στη συγκλονιστική συνέχεια του βιβλίου "Παραλήρημα", η Λένα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στις Ερημιές, στην καρδιά του αντιστασιακού κινήματος που αναπτύσσεται, διεκδικώντας το δικαίωμα στον έρωτα και στην αληθινή αγάπη. 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.