J.K. Rowling: Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί

7:53:00 μ.μ.

 Ίσως μία τελείως διαφορετική προοπτική της έννοιας ''Χάρι Πότερ"' καθώς σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται γεγονότα με μία άλλη οπτική και τα πρόσωπα με νέα χαρακτηριστικά που διψάς να τα ανακαλύψεις. Ομολογώ πως μου είναι κάπως δύσκολο να κάνω μία ολοκληρωμένη κριτική, δεδομένου ότι δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία μα ευελπιστώ να μην επηρεάσει το περιεχόμενο του άρθρου, αυτή η διαπίστωση. 
Καταρχάς η δομή του βιβλίου είναι διαφορετική από ένα συνηθισμένο βιβλίο, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με σενάριο θεατρικού έργου. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα όσον αφορά αυτή καθαυτή τη μορφή του. Αντίθετα μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και επίσης γνώρισα και τη μορφή αυτής της τέχνης, έμμεσα φυσικά, δηλαδή του θεάτρου. Ο Χάρι, η Ερμιόνη, ο Ρον, η Τζίνι και ο Ντράκο είναι πια ενήλικες με παιδιά και υποχρεώσεις. Ειδικότερα οι πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι ο Άλμπους και ο Σκόρπιους γιοι του Χάρι και του Ντράκο αντίστοιχα που παραδόξως είναι κολλητοί φίλοι. Προσωπικά αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο μόνο για να γνωρίσετε τον νέο Ντράκο. Και όταν λέω "νέο" εννοώ ένα Ντράκο οικογενειάρχη, με βαθιά αγάπη για τη γυναίκα του (που αψήφισε και τον πατέρα του γι' αυτό)και τον γιο του. Που στις δύσκολες στιγμές ήρθε κοντά με τη παρέα του Χάρι και δεν δίστασε να του μιλήσει για τις δυσκολίες της ζωής ακόμα και να τον υποστηρίξει! Επίσης έναν Ντράκο που φωνάζει την Ερμιόνη με το μικρό της όνομα και επιτέλους τους δείχνει σεβασμό.
 Εκτός από το παραπάνω αξιοπρόσεχτος είναι ο χαρακτήρας του Χάρι που παρουσιάζεται πιο ευάλωτος και ανίκανος αρχικά να καταλάβει τον χαρακτήρα του δικού του γιου με αποτέλεσμα να προκληθούν όλα τα γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο.
 Τέλος συνειδητοποίησα πως ο Ρον και η Ερμιόνη ήταν πραγματικά γραφτό να είναι μαζί. Δεν μπορώ να σας πω τον λόγο γιατί θα αποκαλύψω πολλά για το βιβλίο, όμως θα το διαπιστώσετε και εσείς και θα σιγουρευτείτε απόλυτα πως αυτή η δύο αγαπιούνται παρόλες τις δυσκολίες.
 Εν κατακλείδι ήταν ένα καταπληκτικό βιβλίο που ξετυλίγει μία νέα και συνάμα τελείως διαφορετική ιστορία του Χάρι Πότερ σε μία χρονική στιγμή που όλοι οι θαυμαστές του μαγικού αυτού κόσμου θα ήθελαν να γνωρίσουν.
Υστερόγραφο: Το βιβλίο ζωγραφικής του Χάρι Πότερ είναι το κάτι άλλο!!

Λίγα λόγια:
Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να είσαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχει γίνει καθόλου ευκολότερο τώρα που ο Χάρι εργάζεται σκληρά στο Υπουργείο Μαγείας, είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο. Ενώ ο Χάρι παλεύει με το παρελθόντου, ο νεότερος γιος του, ο Άλμπους, έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ του δε θέλησε. Καθώς το παρελθόν μπλέκεται δυσοίωνα με το παρόν, πατέρας και γιος μαθαίνουν τη δυσάρεστη αλήθεια: κάποιες φορές το σκοτάδι αναδύεται από μέρη που δεν το περιμένεις.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.