Σόφι Κινσέλα: Κάνε μου έκπληξη

11:04:00 π.μ.

 Το "Κάνε μου έκπληξη" είναι ένα βιβλίο που δεν θα περιμένατε να διαβάσω. Βασικά ούτε εγώ περίμενα να το διαβάσω. Είναι από αυτά που αφορούν τον γάμο και τη συμβίωση και με τη πρώτη ματιά θεωρείς ότι πρόκειται για κάτι που θα διάβαζε μία προβληματισμένη σύζυγος. Και όμως το νόημα του είναι πιο βαθύ και ευρύ, θα έλεγα.
 Μέσα από τη καθημερινότητά ενός νεαρού ζευγαριού με δύο δίδυμα κορίτσια και τα απρόοπτα που του συμβαίνουν, μαθαίνεις τον σκοπό, τον τρόπο, το νόημα της συμβίωσης και το πως η αγάπη διατηρείται μέσα στα χρόνια. Μου αρέσε πολύ. Και αυτό διότι είναι ρεαλιστικό και μπορεί ο καθένας να βρει πολύ απλά στοιχεία της ζωής του μέσα σε αυτό. Το πως η πρωταγωνίστρια εξιδανικεύει τον πατέρα της αλλά τελικά αυτό αποδεικνύεται μέγα λάθος. Επίσης το ότι αν και έχεις την αντίληψη ότι γνωρίζεις πολύ καλά τον σύζυγό σου, καταλήγεις να ανακαλύπτεις πολλά περισσότερα. Όλα αυτά ξεδιπλώνονται από τη Σόφι Κινσέλα με έναν απλό, τρυφερό και συνάμα κωμικό τρόπο σε ενα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι.
 Έμμεσα σου δίνει και συμβουλές για τις σχέσεις, πράγμα που το βρήκα ιδιαίτερα πνευματώδες και απαραίτητο. Το να βρίσκεις τον άλλο συναρπαστικό κάθε μέρα δεν είναι κατόρθωμα, ειναι πλεονεκτήμα, όπως αναφέρεται σε ένα σημείο. Και αυτό ήταν το πιο τρυφερό κομμάτι του βιβλίου για εμένα. Αυτό, ίσως είναι και το κλειδί στις σχέσεις πέρα από την εμπιστοσύνη. Διαβάστε το και εσείς και πείτε μου τι σας έκανε εντύπωση.

Λίγα λόγια:
Η Σίλβι και ο Νταν είναι δέκα χρόνια μαζί. Έχουν ένα όμορφο σπίτι, ικανοποιητικές δουλειές, δυο χαριτωμένα δίδυμα κορίτσια, έναν ευτυχισμένο γάμο και ο ένας συμπληρώνει –κυριολεκτικά–τον άλλον. Μέχρι που κάποια στιγμή ένας γιατρός, σε έναν έλεγχο ρουτίνας, τους λέει ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν έτσι για άλλα εξήντα οκτώ χρόνια… Και τότε την ηρεμία διαδέχεται ο πανικός.

Αποφασίζουν να βάλουν σε εφαρμογή την Επιχείρηση «Κάνε Μου Έκπληξη» για να διατηρήσουν τον γάμο τους ζωντανό και επιτυχημένο. Αλλά τα απρόσμενα δώρα, τα ραντεβού και οι σέξι φωτογραφίες καταλήγουν σε κωμικά και καταστροφικά αποτελέσματα. Σιγά σιγά οι εκπλήξεις μεταβάλλονται σε τρομακτικές αλήθειες. Και όταν αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο από το παρελθόν, η Σίλβι και ο Νταν αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ξέρουν πραγματικά ο ένας τον άλλον. 

Μια πανέξυπνη, διεισδυτική ματιά στην καρδιά ενός συνηθισμένου γάμου, μέσα από τη χιουμοριστική πένα της Σόφι Κινσέλα, που αποδεικνύει πώς αυτοί που αγαπάμε και νομίζουμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε μπορούν να μας εκπλήξουν περισσότερο από οποιονδήποτε.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.