Yrsa Sigurdadottir: Λύτρωση

1:09:00 μ.μ.

 Μετά το "Το Μήνυμα", διάβασα και την "Λύτρωση", σχετικά γρήγορα θα έλεγα. Έχοντάς το πλέον, ολοκληρωμένο στη βιβλιοθήκη μου, μπορώ να πω πως ήταν μέτριο.
 Ξεκίνησε ευχάριστα, χωρίς πολλά απρόοπτα και εξελισσόταν αργά και σταθερά. Ο πρωταγωνιστής, σαν χαρακτήρας είναι ενδιαφέρων με στοιχεία κοινά με τους περισσότερους αστυνομικούς που έχω συναντήσει σε βιβλία, ωστόσο θα έλεγα πως σε πολλά σημεία ήταν κάπως άχρωμος.
 Όταν αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως έχουμε να κάνουμε με κατά συρροή δολοφόνο, η περιέργεια μου εντείνεται, όμως και πάλι από ένα μέρος και μετά κάνει πάλι ''κοιλιά''.
 Βέβαια η υπόθεση, είχε να κάνει με ένα άκρως σοβαρό θέμα που είναι ο εκφοβισμός των παιδιών στο σχολείο. Και όντως η αρχή αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο κατέληξε σε δολοφονία είναι αρκετά σκοτεινός και άδικος. Όμως νομίζω, πως η συγγραφέας δεν το τόνισε κατάλληλα. Περιττό να πως πως το τέλος έκρυβε κάποια στοιχεία και πως σου έδινε να καταλάβεις πως αυτή η ιστορία δεν έχει τελείωσει.
Εν τέλει, το βιβλίο είναι ευχάριστο αλλά αρκετά άχρωμο σε πολλά κομμάτια του.

Με λίγα λόγια:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Η αστυνομία μαθαίνει για το έγκλημα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μέσω Snapchat. Το βίντεο δείχνει ένα τρομοκρατημένο θύμα να ζητά συγχώρεση. Όταν βρίσκουν το πτώμα, συνοδεύεται από ένα χαρτί με τον αριθμό 2.
Ο επιθεωρητής Χούλνταρ εμπλέκεται στην έρευνα, στην οποία ζητά τη συνδρομή της παιδοψυχολόγου Φρέιγια καθώς θα πρέπει να ανακρίνουν τους έφηβους φίλους του θύματος. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι η δολοφονημένη νεαρή Στέλλα δεν ήταν το αγγελούδι που όλοι έλεγαν πως ήταν. Ακόμα κι έτσι όμως, ποιος μπορεί να τη μισούσε τόσο ώστε να τη σκοτώσει;
Κι ύστερα ένας ακόμα έφηβος εξαφανίζεται και έρχονται στην επιφάνεια και άλλα σχετικά βίντεο.
Ενώ η έρευνα μοιάζει να έχει πιάσει πάτο, ο Χούλνταρ και η Φρέιγια συμφωνούν σε δύο σημεία: ότι η αλήθεια δεν είναι καθόλου απλή και ότι ο δολοφόνος δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.