Sam Lloyd: Το Δάσος της Μνήμης

6:58:00 μ.μ.

 Μόλις τελείωσα το συγκεκριμένο βιβλίο και γράφω αυτό το άρθρο πριν μου φύγει όλος ο ενθουσιασμός. Και καλά διαβάσατε, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. 
 Γνώριζα ότι ήταν θρίλερ, αλλά δεν περίμενα να με συνταράξει τόσο πολύ και ξαφνικά. Σίγουρα είναι από αυτά τα βιβλία που όλα εξ' αρχής σου φαίνονται φυσιολογικά και εν τέλει συμβαίνει κάτι και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Οπότε για να μην φλυαρώ και υπερβάλλω, θα σας πω δύο λόγια.
 Πρόκειται για την απαγωγή της δεκατριάχρονης Ελίσα Μιρζόγιαν και τον εγκλεισμό της σε ένα σκοτεινό κελάρι στο Δάσος της Μνήμης. Η Ελίσα δεν γνωρίζει τίποτα για τον απαγωγέα της παρά μόνο ότι αν τηρήσει τους κανόνες του, μόνο τότε θα επιβιώσει. Ο γιος του, ο Ελάιτζα, την επισκέπτεται συχνά, δεν ξέρει κανένα άλλο μέρος εκτός από το Δάσος και σίγουρα είναι έξυπνο και ιδιαίτερο παιδί. Ωστόσο και η ίδια η Ελίσα είναι πανέξυπνη και θα κάνει τα πάντα για να γλιτώσει από αυτό. 
 Από αυτό το σημείο και μετά θα θεωρήσετε πως ξεκινάνε τα παιχνίδια μυαλού, κυρίως μεταξύ της Ελίσα και του Ελάιτζα. Όμως θα διαπιστώσετε πως από την αρχή του βιβλίου, όλα είναι ένα κρυφό μυστικό και μία αυταπάτη. Επίσης ένα ακόμα αξιόλογο και πολύ σημαντικό που δικαιολογεί και το παραλήρημά μου πάνω στο βιβλίο, είναι πως ο συγγραφέας αν και είναι το πρώτο του έργο, συνθέτει την πλοκή με μαεστρία και ευφυΐα που καταλήγεις να μην το αφήνεις από τα χέρια σου. Βέβαια, υπάρχουν κομμάτια του παρελθόντος που δεν αναλύονται ιδιαίτερα αυξάνοντας την αίσθηση του τραγικού, αλλά μην σας ενοχλήσει, γιατί πιστεύω πως δίνεται μεγαλύτερη -και σημαντικότερη- βάση στους χαρακτήρες.
 Πιστεύω πως αν είστε λάτρεις των παιχνιδιών μυαλού και όχι απαραίτητα μόνο των θρίλερ, θα σας κρατήσει όλη την ώρα απασχολημένους.

Λίγα λόγια: 
Ο Ελάιτζα δε θυμάται πια από πότε ζει στο Δάσος της Μνήμης. Είναι το μόνο σπίτι που ξέρει.
Η Ελίσα μόλις έφτασε εκεί. Και θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει.
Όταν ο Ελάιτζα πέφτει πάνω στη δεκατριάχρονη Ελίσα, στο δάσος όπου την κρύβει ο απαγωγέας της, αρνείται να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ποτέ δεν είχε έναν φίλο. Δε θέλει να φύγει η Ελίσα. Βέβαια, ξέρει πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό. Η Ελίσα δεν είναι το πρώτο κοριτσάκι που βρίσκει στο Δάσος της Μνήμης...
Καθώς ο απαγωγέας της γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος, η Ελίσα συνειδητοποιεί ότι αυτό το παράξενο, μοναχικό παιδί, ο Ελάιτζα, είναι η μόνη της ελπίδα να επιζήσει. Το παιχνίδι που παίζουν, σαν τη γάτα με το ποντίκι, ένα παιχνίδι εξαπάτησης και προδοσίας, θα καθορίσει τις τύχες τους και το αν ένας από τους δύο θα καταφέρει να βγει από το Δάσος της Μνήμης...

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.