23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου  Η UNESCO καθιέρωσε αυτή την σημαντική για τον πολιτισμό ημέρα, με αφορμή δύο γεγονότα που συνέβησαν το 1616: τους θανάτους δύο αξιέπαινων προσωπικοτήτων με διαχρονική επιρροή. Του Άγγλου Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Ισπανού συγγραφέα του ''Δον Κιχώτη'' Μιγκέλ Ντε Θερβάντες.


Εκείνη την μέρα, σε διάφορες περιοχές του κόσμου γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιτισμού και ιδιαίτερα του βιβλίου. Στο δρόμο ''Λα Ράμπλα'' της Βαρκελώνης και στη περιοχή της Καταλονίας εορτάζεται η ''Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων'',με σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα δώσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου Στη χώρα μας με αφορμή αυτό το γεγονός διοργανώνονται διάφορα φεστιβάλ και μεγάλες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα προσκαλούν τους λάτρεις των βιβλίων σε δράσεις τους. Παρουσιάσεις βιβλίων, διάλογοι, εκθέσεις, αναγνώσεις μεγάλων έργων είναι μόνο μερικές σπουδαίες δραστηριότητες που σκοπό έχουν να υμνήσουν το βιβλίο. Επισκεφθείτε τέτοια μέρη και γνωρίστε τον κόσμο αυτόν από κοντά έστω και για μία μέρα. Και αυτό διότι το βιβλίο προσφέρει άπειρες γνώσεις και οφέλη στην ανθρώπινη ψυχή.
Σας εύχομαι χαρούμενη Ημέρα Βιβλίου!!

0 σχόλια