Cristina Camponi:Το μονοπάτι των αρωμάτων

4:10:00 μ.μ.

 Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη ζωή της 26χρονης Έλενα που αναγκάστηκε από νωρίς να σηκώσει πολλά βάρη στη ζωή της και κυρίως να αποδεχτεί την ιδιαίτερη ικανότητά της να συνδυάζει τα αρώματα με τους ανθρώπους.
 Η ιστορία ξεκινάει με την εξιστόρηση της Έλενα για τη δύσκολη ζωή που πέρασε καθώς η μητέρα της την εγκατέλειψε και ο πατέρας της θεωρούσε πως δεν είχε κάποιο ρόλο. Τη μεγάλωσε η γιαγιά της που αν και αυστηρή ένιωσε κοντά της ασφάλεια και ανακάλυψε πολλά για την ικανότητά της, αλλά και τα αρώματα.
 Καθώς όμως η ηλικιωμένη φεύγει από αυτόν τον κόσμο η Έλενα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προδοσία από την πλευρά του συντρόφου της, μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και με ένα παρελθόν που αδυνατεί να διαχειριστεί. Έτσι, αποφασίσει να κλειστεί στον εαυτό της και να απομακρυνθεί από αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει: τα αρώματα.
 Ωστόσο, οι καταστάσεις αλλάζουν και ο έρωτας της χτυπά την πόρτα. Από 'κει και πέρα θα αρχίσει να μαθαίνει πως κάθε μονοπάτι οδηγεί στην αυτογνωσία, στην αποδοχή και τέλος στη συγχώρεση.
Το μυθιστόρημα της Camponi πραγματικά εντυπωσιάζει με την παρουσίαση μία ζωής που ο κάθε αναγνώστης θα μπορούσε να βιώσει. Είναι καλογραμμένο, άμεσο και ρεαλιστικό.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.