Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες

10:32:00 π.μ.

 Αυτό το βιβλίο με ''παρακολουθούσε'' εδώ και πολύ καιρό και η αλήθεια είναι ότι και εμένα μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον. Βιβλίο για παιδιά, ιδιαίτερο, γεμάτο έμπνευση και με εντυπωσιακό εξώφυλλο.
 Για να είμαι ειλικρινής αυτό που ξεχώρισα είναι πως δεν πρόκειται για ένα κλασσικό παιδικό βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά λόγου χάρη την ανακύκλωση, τη φιλία ή την αποδοχή του διαφορετικού. Αντίθετα περιλαμβάνει τις ιστορίες 100 γυναικών, που η κάθεμία ξεχώρισε με τον δικό της τρόπο, κατατάσσοντάς το όχι μόνο στα βιβλία για παιδιά, αλλά και σε αυτά που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη ενός ενήλικα.
 Η αφήγηση είναι απλή δίνοντας έμφαση σε αυτό που πρέπει να κρατήσει ο αναγνώστης και να θυμάται για την κάθε μία προσωπικότητα. Εστιάζει σε αυτό που πρόσφερε η ηρωίδα με έναν τόνο ενθαρρυντικό, ευαίσθητο, ρεαλιστικό και ίσως με γλυκό τόνο. 
Γενικά ανήκει στη κατηγορία παιδικών βιβλίων με το κάτι διαφορετικό που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Παρουσίαζει ρεαλιστικά, αληθινά πρότυπα που όχι μόνο έδειξαν απλά την αγάπη, την Ειρήνη και τα λοιπά αλλά έδωσαν θάρρος, τόλμη για να προσπαθείς πάντα γι αυτό που ονειρεύεσαι.
Προσωπικά, αν με ρωτήσετε, αγαπώ την μπαλαρινα Misty Copeland. Εντυπωσιακή, παθιασμένη, ισορροπημένη και φυσικά ασχολείται με μια από τις αδυναμίες μου, το μπαλέτο.

Λίγα λόγια :

Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριεςδίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς.

Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.