M.J.Alridge: Το σπίτι με τις κούκλες

1:01:00 μ.μ.

Καινούργιο βιβλίο, καινούργιες εντυπώσεις. Λοιπόν, πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, είδος που έχω καιρό να διαβάσω μια και τα ερωτικά με είχαν συνεπάρει τη τελευταία περίοδο. Είναι ο τρίτος συγγραφέας που επιλέγω και γράφει αστυνομικές υποθέσεις καθώς περιορίζομαι σε βιβλία που έχουν θέμα κατά συρροήν δολοφόνους.
 Τον συγκεκριμένο τον χαρακτηρίζουν δεύτερο Jo Nesbo και δικαίως κατά τη γνώμη μου. Το βιβλίο είναι πολύ καλογραμμένο. Αποτελείται από μικρά σε έκταση κεφάλαια και πολλά σε αριθμό κάτι που κάνει το βιβλίο πολύ πιο ευκολοδιάβαστο. Περιγράφει την προσωπική και επαγγελματική κατάσταση όλων των προσώπων εστιάζοντας πιο πολύ στην πρωταγωνίστρια, επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ τους. Δίνει στο καθένα έντονα συναισθήματα παρουσιάζοντας πιο ρεαλιστικούς και προσιτούς, ως άτομα που δεν διαφέρουν από τους κοινούς ανθρώπους παρά το σκληρό επάγγελμα.
Ένα ακόμη συν είναι πως αφιερώνει κεφάλαια και στις πράξεις και τη συμπεριφορά του δολοφόνου. Δηλαδή δεν παρουσιάζει μόνο το αποτέλεσμα του εγκλήματος και στο τέλος, μόλις αποκαλυφθεί, φανερώνονται οι λόγοι. Αντίθετα αναλύει την σειρά των ενεργειών του μόλις ξεκινάει το έγκλημα, τον χαρακτήρα του, την καθημερινότητά του, τους λόγους που το κάνει αυτό αφήνοντας πάντα τα πιο σημαντικά και κρίσιμα γεγονότα κρυμμένα.
Τέλος, μπορώ να πω πως είναι ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο και το τελείωσα σε δύο μέρες!! Σας το συνιστώ!



Λίγα λόγια:
Μια νεαρή κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα κρύο, σκοτεινό κελάρι, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί ΚΑΙ ποιος την απήγαγε. ΕΝΑΣ φριχτός εφιάλτης ΑΡΧΙΖΕΙ.

Κοντά της ανακαλύπτεται το πτώμα μιας άλλης νεαρής κοπέλας θαμμένο σε μια απόμερη παραλία. Όμως ποτέ δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της νεκρής κοπέλας – η αποξενωμένη οικογένειά της λάμβανε γραπτά μηνύματα από εκείνη τακτικά τα τελευταία χρόνια. Κάποιος την κρατούσε ζωντανή ακόμη και από τον τάφο. 
Για την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, αυτό είναι μια ανατριχιαστική απόδειξη ότι δεν αναζητά μόνο ένα διεστραμμένο αλλά επίσης ένα πανέξυπνο και πολυμήχανο τέρας – ένα αρπακτικό που έχει σκοτώσει ξανά.
Και όσο η Έλεν πασχίζει να καταλάβει ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάνει έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο…

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.