Η εμπειρία μου ως εθελόντρια του TedxAUTH

3:48:00 μ.μ.

 Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή σου, που πάντα θες να τις θυμάσαι και στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Και αυτό διότι μένουν στην μνήμη σου ασυνείδητα και σε καθορίζουν ως άνθρωπο ακόμα και με μια λεπτομέρεια. Όχι, αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με βιβλίο, αλλά με τον εθελοντισμό σε μια μεγάλη πανεπιστήμιακη στην ουσία διοργάνωση.
 Ίσως κάποιοι να γνωρίζετε τα Ted, ομιλίες στο εξωτερικό (επί πληρωμή) για την αρχή, τις εμπειρίες του κάθε ομιλητή και πως μπορεί να παρακίνησει το κοινό μέσω της δικής του πορείας. Είναι πολλά πάραπανω από όσα σας λέω τώρα για να τα περιγράψω, οπότε ψάξτε το αν θέλετε. Εγώ λοιπόν, συμμετείχα ως εθελόντρια στο blog του TEDxAUTH. Στα Tedx οι ομιλητές έρχονται χωρίς πληρωμή για να μιλήσουν για τον ίδιο σκοπό που έρχονται και στα Ted.
 Η αλήθεια είναι πως στην αρχή, πίστευα πως απλά θα αρθρογραφω στο blog. Ωστόσο μόνο όταν ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το μεγάλο event κατάλαβα πως είμαι μέρος κάτι πολύ σημαντικού και αξιόλογου γεγονότος.
 Ομολογώ πως ήταν εξουθενωτικό, ιδιαίτερα αν ως blogger είσαι για ένα δωδεκαωρο μπροστά από έναν υπολογιστή και γράφεις ταυτόχρονα με τις ομιλίες. Ομως, κατάφερα να γνωρίσω τόσους αξιόλογους άνθρωπους που ήταν μέρος του προγράμματος για να μην μιλήσω για τους εθελοντές και την ομαδα των "blogατζίδων", όπως ονομαζόμασταν.
 Είδα από κοντά και φωτογραφήθηκα με τον πάρα ολυμπιονίκη, Στέλιο Μαλακόπουλο, έναν από τους καλύτερους και συγκινητικους ομιλητές μας, κατά τη γνώμη μου. Ίσως ο μόνος που συγκίνησε τόσο πολύ με την ιστορία του. Πραγματικά θαύμασα τη δύναμη και το σθένος του, τον αγώνα που έκανε.
 Θα ήθελα μέσα σε όλα αυτά να προσθέσω και την επίσημη γνωριμία μου με τον Πυθαγόρα Ελευθεριάδη από την ελληνική κοινότητα του bookstagram, που ήταν θεατής και μέχρι τότε δεν κατάφερα να τον γνωρίσω από κοντά. Είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που εκτός από τους ομιλητές και οι θεατές ήταν άτομα που ήξερα μέσω των social media και έκαναν υπέροχη δουλειά.
 Τέλος, είμαι ευγνώμων για την ομάδα, στην οποία ανήκα και δεθήκαμε μέσω των συχνών μας συναντήσεων και της σκληρής μας δουλειάς. Η υπεύθυνη του blog, Ειρήνη Αθανασοπούλου, την οποία είχα την τύχη να γνωρίζω πάλι από το bookstagram πριν με επιλέξει για το blog, ήταν καταπληκτική. Μια φιλία και συνεργασία που επίσης δεν θα κοιτάξω. Είμαι πραγματικά ευγνώμων και χαρούμενη για όσα έζησα!

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.