Lindsay Jayne Ashford: Η Αγκάθα Κρίστι στο Οριαν Εξπρές

7:24:00 μ.μ.

 Ντρέπομαι που σας ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Και αυτό διότι, δηλώνοντας συνεχώς φανατική αναγνώστρια αστυνομικών μυθιστορημάτων, θα έπρεπε να ξεκινήσω κατευθείαν από τα θεμέλια. Όλοι οι μεγάλοι σκανδιναβοί, αλλά και οι υπόλοιποι, συγγραφείς αστυνομικού έχουν διαβάσει Κρίστι, για να ακολουθήσουν μετά τον δικό τους δρόμο. Οπότε, σας υπόσχομαι ότι θα διαβάσω πολύ σύντομα.
 Προς το παρόν διάβασα το "Η Αγκάθα Κρίστι στο Οριαν Εξπρές" στο οποίο βλέπουμε την ίδια τη συγγραφέα μέσα στο γνωστό τρένο που έγραψε αργότερα το βιβλίο της.
Για να είμαι ειλικρινής, ήταν ένα σχετικά μονότονο βιβλίο. Ωστόσο μου άρεσαν πάρα πολύ οι περιγραφές των τοπίων και των χωρών, όπως και οι περιγραφές των χαρακτηριστικών της εποχής όπως τα ρούχα και όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ήταν κάτι, το οποίο κράτησα από το συγκεκριμένο βιβλίο. Επίσης ο τρόπος, με τον οποίο συνδέονται οι τρεις γυναίκες είναι πολύ ενδιαφέρον και σε εκπλήσσει.
 Ωστόσο, γενικά μπορώ να πω ότι το βαρέθηκα και θα προτιμούσα να διαβάσω κάποιο βιβλίο της ίδιας της Αγκάθα. 

Λίγα λόγια:
Σε µια προσπάθεια να ξεπεράσει το τραυµατικό της διαζύγιο µε τον Άρτσι Κρίστι, η Αγκάθα Κρίστι ταξιδεύει µε το Οριάν Εξπρές µε προορισµό τη Βαγδάτη. Σε αντίθεση, όµως, µε τον διάσηµο ήρωά της, τον Ηρακλή Πουαρό, δεν µπορεί να διευθετήσει µε τόση τάξη τα µυστήρια που συναντά σε αυτό το µοιραίο ταξίδι.
Η Αγκάθα δεν είναι η µόνη στο τρένο που έχει µυστικά. Οι δύο συνταξιδιώτισσές της έχουν κι εκείνες τα δικά τους βάρη. Ο γάµος της Κάθριν Κίλινγκ κατέληξε σε τραγωδία, σπρώχνοντάς τη σε µια δεύτερη σχέση βυθισµένη στο ψέµα. Η νιόπαντρη Νάνσι Νέλσον παραπαίει απεγνωσµένη καθώς προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι είναι έγκυος από άλλο άντρα. 
Οι τρεις γυναίκες δεν αποκαλύπτουν το παρελθόν τους η µία στην άλλη. Καθώς όµως το τρένο κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή, οι παράλληλες τροχιές των ζωών τους θα διασταυρωθούν µε απρόβλεπτες συνέπειες…

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.