Camilla Lackberg: Το χρυσό κλουβί

9:03:00 π.μ.

 Έχω να δηλώσω πως είναι η πρώτη φορά που διαβάζω βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέως, αν και έχω στη συλλογή μου ένα δικό της. Ωστόσο, δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον, οπότε και το άφησα. 
 ''Το χρυσό κλουβί'', όμως ήταν πάρα πολύ καλό από την αρχή της ανάγνωσης. Βέβαια, ομολογώ πως υπήρξε μεγάλη προώθηση, αλλά και αποδοχή καθώς οι εκδόσεις Μεταίχμιο φρόντισαν να υπάρχουν πολλά υπογεγραμμένα αντίτυπα και δώρα, όπως ένα άρωμα και μία tote bag. Κατά τη γνώμη μου, πολύ αξιόλογη κίνηση και αρκετά πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Ελλάδας, όσον αφορά το βιβλίο.
 Τώρα σχετικά με το ποια είναι η υπόθεση, θα αρχίσω λέγοντας πως πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ. Η Camilla Lackberg και ο Jo Nesbo είναι κατ' εμέ οι κυρίαρχοι και οι πιο ταλαντούχοι, όσον αφορά το αστυνομικό μυθιστόρημα και το ψυχολογικό θρίλερ. Το συγκεκριμένο κατακλύζεται από τον φεμινισμό, τη γυναικεία δύναμη, τη θέση της γυναίκας στην εργασία και την γυναικεία εκδίκηση.
 Η Φέι είναι μία πανέξυπνη γυναίκα, με σκοτεινό παρελθόν που γνωρίζει και παντρεύεται τον Τζακ. Η ίδια δημιούργησε και μόχθησε για την εταιρεία που τους έκανε πλούσιους και κυρίως που έκανε γνωστό τον Τζακ. Ωστόσο θυσίασε πάρα πολλά, ακόμα και την αυτοεκτίμηση της για όλα τα παραπάνω αλλά και για την οικογένεια τους. Εν τέλει βρίσκει τον άντρα της να την απατάει και μετά από μία αξιολύπητη προσπάθεια να τον πείσει να την αγαπήσει ξανά, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Αυτού του είδους την εκδίκηση που σε καταστρέφει ως προσωπικότητα, σε κάνει μισητό στο κόσμο και το καλύτερο είναι πως πρόκειται για μία εκδίκηση που έχει τα θεμέλιά της σε αλήθειες και γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. 
 Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή της Lackberg, όσο και η Φέι ως χαρακτήρας. Σας έχω μιλήσει άπειρες φορές για το πόσο μεγάλη θαυμάστρια είμαι, της τεχνικής εναλλαγής είτε προσώπων είτε παρελθόντος-παρόντος, κάτι που η συγγραφέας εφαρμόζει. Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι άρτια δομημένο και αν και ίσως στην αρχή δεν σου εξάπτει τόσο την περιέργεια στη συνέχεια, δεν θα μπορείς να το αφήσεις.

Λίγα λόγια:
Η Φέι μοιάζει να τα έχει όλα: έναν τέλειο σύζυγο, μια πολυαγαπημένη κόρη και ένα πολυτελές διαμέρισμα στην καλύτερη περιοχή της Στοκχόλμης. Όμως σκοτεινές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία σ’ ένα γραφικό ψαροχώρι, τη Φιελμπάκα, τη στοιχειώνουν και νιώθει όλο και περισσότερο σαν φυλακισμένη σε χρυσό κλουβί. 
Κάποτε ήταν μια δυνατή και φιλόδοξη γυναίκα, πριν τα παρατήσει όλα για τον σύζυγό της τον Τζακ. Όταν διαπιστώνει πως εκείνος την απατά, ο κόσμος της Φέι γκρεμίζεται και μένει εντελώς ξεκρέμαστη. Είναι κυριολεκτικά καταρρακωμένη, ώσπου αποφασίζει να πληρώσει τον Τζακ με το ακριβές αντίτιμο της προδοσίας του, με τη δίκαιη εκδίκησή της. 
Το Χρυσό κλουβί είναι ένα γενναίο μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που τη χρησιμοποίησαν, την πρόδωσαν ώσπου να πάρει τη μοίρα στα χέρια της. Μια δραματική ιστορία εξαπάτησης, λύτρωσης και εκδίκησης. 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.