Becca Fitzpatrick: Αγγελική Σιωπή

5:09:00 μ.μ.

Άλλο ένα ακόμη βιβλίο προστέθηκε στα αγαπημένα με θέμα που είναι η αχίλλειος πτέρνα μου: οι έκπτωτοι άγγελοι σε συνδυασμό με τον έρωτα. Τόσο εφηβικό και απλό περιεχόμενο μα ποτέ δεν θα βαρεθώ να διαβάζω τέτοια βιβλία.
Το συγκεκριμένο, λοιπόν, που στα αγγλικά ονομάζεται "Hush hush" αποτελεί σειρά. Τη γνώριζα εδώ και καιρό άλλα ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω αν και άκουγα σχετικά καλές κριτικές. Τελικά βρέθηκε στον δρόμο μου και άρπαξα την ευκαιρία. Φυσικά, και δεν έχασα, παρά κέρδισα. Είναι από τα βιβλία που τα υποτιμάς και τελικά καταλήγουν να σε αφήνουν γεμάτη με ανυπομονησία για το επόμενο.
Φαίνεται μικρό στον όγκο, όμως πιστέψτε με είναι αρκετό.
Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της Νόρα Γκρέι, μίας έφηβης, που λόγω μιας σχολικής αλλαγής γνωρίζει τον Πατς. Αρχικά δεν υπάρχουν μεγάλες ανατροπές, ωστόσο ο χαρακτήρας του Πατς άλλα και της Νόρα είναι αξιόλογοι. Ο μεν γοητευτικός, με ατάκες που κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά άλλα και ανεξιχνίαστο μυστήριο. Η δε έξυπνη, οξυδερκής και σκέψεις που παρουσιάζονται οργανωμένες άλλα και ελαφρώς αστείες με την καλή έννοια.
Συμβαίνουν πολλά συμπεριλαμβανομένων των "άτυχων" και "θανατηφόρων" συναντήσεων της Νόρα με έναν άγνωστο, τις εμφανίσεις δύο μυστηρίων νέων άλλα και τα γεγονότα που περιλαμβάνουν τον Πατς.
 Να σας εξομολογηθώ και κάτι:σε πολλά σημεία του βιβλίου ανατρίχιαζα σαν να διάβαζα ελαφρύ αστυνομικό μυθιστόρημα. Η σκέψη του ότι κάποιος σε παρακολουθεί είναι χειρότερη αποτυπωμένη σε χαρτί από την πραγματικότητα. Εντάξει ίσως υπερβάλλω αλλά, όντως στα σημεία που γινόταν αναφορές για παρακολούθηση και διάφορα μυστήρια γεγονότα με έκαναν να θέλω να τρέξω από το δωμάτιο. 
Θέλω τόσο να σας πω και άλλα ώστε να βρίσκω αφορμές να σχολιάζω, ωστόσο πολύ φοβάμαι πως θα σας αποκαλύψω σημαντικές λεπτομέρειες. Αξίζει να το διαβάσετε και πιστεύω πως θα αρέσει πολύ στους λάτρεις του είδους. Επίσης για να σας σας δώσω να καταλάβετε λίγο καλύτερα, θυμίζει αρκετά τη σειρά βιβλίων της Lauren Kate "Άγγελοι".
Εν κατακλείδι θεωρώ πως είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο και ως μέρος σειράς έχει ακόμα πολλά να αποκαλύψει.

Λίγα λόγια:


Για τη Νόρα Γκρέι, ένα ειδύλλιο δεν ήταν στα σχέδιά της. Ποτέ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα αγόρια στο σχολείο της, ανεξάρτητα από το πόσο η κολλητή της, η Βι, τους ωθεί σ’ εκείνη. Ποτέ, μέχρι που εμφανίστηκε ο Πατς. Με το αβίαστο χαμόγελό του και με μάτια που μοιάζουν να κοιτάζουν μέσα της, η Νόρα νιώθει έλξη για εκείνον πέρα από κάθε λογική. Δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να πέσει στην αγκαλιά του ή να το βάλει στα πόδια και να κρυφτεί. Κι όταν προσπαθεί να αναζητήσει ορισμένες απαντήσεις, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά σε μία αλήθεια πολύ πιο ανησυχαστική απ’ οτιδήποτε την κάνει να αισθάνεται ο Πατς. Γιατί η Νόρα βρίσκεται καταμεσής μίας μάχης που μετρά αιώνες ανάμεσα στους αθάνατους και στους έκπτωτους – και αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιλέξει πλευρά…

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.