Sarah J. Maas: Αγκάθια και τριαντάφυλλα

1:30:00 μ.μ.

Αν έπρεπε να περιγράψω με μία λέξη, αυτό το βιβλίο, δεν νομίζω πως θα έβρισκα κατάλληλη. Με συνεπήρε τόσο πολύ που μόλις το τελείωσα, ήθελα πραγματικά, να βάλω τα κλάματα.
Η πρωταγωνίστρια είναι η κυνηγός Φέιρα. Η ίδια μαζί με τις δύο αδερφές της και τον πατέρα τους έχουν χάσει την περιουσία τους και αναγκάζονται να ζουν σε δύσκολες συνθήκες σε ένα καλύβι. Η Φέιρα κυνηγά ζώα προκειμένου να τραφούν. Όταν όμως, σκοτώνει ένα τεράστιο λύκο, όλη της η ζωή αλλάζει. Ο κόσμος των ξωτικών της αποκαλύπτεται καθώς ακολουθεί ένα, υποχρεωμένη να πληρώσει το τίμημα για τον θάνατο που προκάλεσε. Ο Τάμλιν, ο Άρχοντας της Αυλής της Άνοιξης, την προστατεύει στο σπίτι του χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία για την "ομηρία" της, την εντολή της Συνθήκης. 
Η Φέιρα, ωστόσο, παρόλες τις προσπάθειες της να διαφύγει, γνωρίζει όλο και περισσότερα γι' αυτό το νέο και εκπληκτικό κόσμο που απλώνεται μπροστά της. Ερωτεύεται παράφορα τον Τάμλιν και τα αισθήματα της είναι αμοιβαία.
Όμως το σκοτάδι παραμονεύει και μία μεγάλη κατάρα απειλεί τόσο τον κόσμο των Ξωτικών όσο και τον δικό της. Πρέπει να αποφασίσει. Θα κάνει το καθήκον της απέναντι στους ανθρώπους ή θα βγάλει από το σκοτάδι τον έρωτα της ζωής της.
Ένα βιβλίο γεμάτο με όμορφες και λεπτομερείς περιγραφές των τοπίων που σε βυθίζει κυριολεκτικά σε μαγικούς τόπους με ξωτικά και άλλα πλάσματα. Αν και στην αρχή ίσως να θυμίζει "Άρχοντα των δαχτυλιδιών" αμέσως συνειδητοποιείς πως μία εναλλακτική ιστορία της "Πεντάμορφης και του τέρατος", ξεδιπλώνεται με ρομαντικό, φανταστικό και γεμάτο πάθος τρόπο. Ανυπομονώ για τα επόμενα δύο βιβλία.
Το συστήνω με κλειστά μάτια!

Λίγα λόγια:
Έκλεψε μια ζωή. Τώρα πρέπει να πληρώσει με την καρδιά της.

Όταν η νεαρή κυνηγός Φέιρα σκοτώνει έναν λύκο στο δάσος, ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της. Η Φέιρα μεταφέρεται σε έναν επικίνδυνο, μαγικό τόπο, τον οποίο γνωρίζει μονάχα από τους θρύλους, κι εκεί ανακαλύπτει πως το πλάσμα που την αιχμαλώτισε δεν είναι ζώο, αλλά ο Τάμλιν, ένα από τα θανάσιμα, αθάνατα ξωτικά που κάποτε κυριαρχούσαν στον κόσμο τους.

Κι ενώ η Φέιρα παραμένει κρατούμενη στα κτήματά του, τα αισθήματά της για τον Τάμλιν αλλάζουν και η παγερή εχθρότητα παραχωρεί τη θέση της σε ένα φλογερό πάθος που σαρώνει κάθε ψέμα που της είχαν πει σχετικά με τον υπέροχο, αλλά συνάμα επικίνδυνο κόσμο των ξωτικών. Όμως, μια αρχέγονη, μοχθηρή σκιά απλώνεται και πυκνώνει πάνω από τη χώρα των ξωτικών, και η Φέιρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να την εμποδίσει… ή να καταδικάσει τον Τάμλιν –και τον κόσμο του– για πάντα.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.