Κίρα Κας:Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Το νέο μου βιβλίο ανήκει στη κατηγορία που ονομάζω ''έρωτας με την πρώτη ματιά''. Όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο από τις πρώτες σελίδες το λάτρεψα.

Στεναχωριέμαι πραγματικά που δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες παρά να σας δώσω την περίληψή του αλλά τουλάχιστον μπορώ να πω τις εντυπώσεις μου. Θυμίζει λίγο το Hunger Games, ωστόσο είναι περισσότερο ρομαντικό διότι έχει σχέση με τη ζωή μίας πριγκίπισσας, και λιγότερο πολεμικό. Το περιεχόμενο και γενικότερα η ιδέα είναι πολύ ωραία και σωστά σχεδιασμένη. Διαβάζεται εύκολα, κυριολεκτικά ρουφάς κάθε λέξη, και ο τρόπος γραφής της συγγραφέως είναι προσεγμένος και συγχρόνως απλός χωρίς να χαρακτηριστεί βαρετός. 

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται με κατάλληλη σειρά χωρίς να μπερδεύεται ο αναγνώστης ενώ μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την ηρωίδα κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό.

Καλή ανάγνωση!

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Για τριάντα πέντε κοπέλες, η Επιλογή αποτελεί την ευκαιρία της ζωής τους. Την ευκαιρία να μπουν σ’ έναν κόσμο γεμάτο λαμπερά φορέματα και ανεκτίμητα κοσμήματα. Να ζήσουν σ’ ένα παλάτι και να προσπαθήσουν να κερδίσουν την καρδιά του γοητευτικού πρίγκιπα Μέιξον.
Για την Αμέρικα Σίνγκερ, η πιθανότητα να Επιλεγεί είναι εφιάλτης. Γιατί σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να απαρνηθεί τον κρυφό έρωτά της για τον Άσπεν, να αφήσει το σπίτι της για να συμμετάσχει σε ένα σκληρό διαγωνισμό για ένα στέμμα που δε θέλει και να ζήσει σ’ ένα παλάτι που απειλείται από επιθέσεις επαναστατών.
Και τότε η Αμέρικα συναντά τον πρίγκιπα Μέιξον. Σταδιακά αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα σχεδίαζε για τον εαυτό της και να συνειδητοποιεί ότι η ζωή που είχε ονειρευτεί δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μέλλον που δεν είχε ποτέ φανταστεί.

0 σχόλια