Victoria Hislop:Το νησί

5:18:00 μ.μ.

Το διάσημο βιβλίο της Victoria Hislop με άφησε άφωνη και τρομερά συγκινημένη. Το γεγονός πως μία Αγγλίδα συγγραφέας επέλεξε να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη, αποτελεί τιμή και θαυμασμός.
 Είναι πολυσέλιδο, και εξιστορεί την πορεία μίας οικογένειας στη Πλάκα της Κρήτης. Πάθη, έρωτες, ίντριγκες, φιλίες γύρω από την αρρώστια της λέπρας και το νησάκι Σπιναλόγκα, μπλέκονται σαν ιστός σε μία υπέροχη ιστορία. Δεν φαντάζει καθόλου ως σαπουνόπερα. Αποτελεί μυθιστόρημα με ιστορικές αναφορές και γεγονότα αληθινά, ρεαλιστικά. Ο αναγνώστης βουτάει κυριολεκτικά στην εποχή του βιβλίου και μετέχει στις δυσκολίες που βίωσαν η οικογένεια Πετράκη και οι ομήγυρη της.
 Καλογραμμένο, ευανάγνωστο, με απλό και κατανοητό λεξιλόγιο, η συγγραφέας έπλεξε σαν δεξιοτέχνης ένα μυθιστόρημα διαχρονικό και συγκινητικό.


Λίγα λόγια:
Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ' αυτήν θα μάθει την αλήθεια.
Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκα - την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη...

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.