Gillian Flynn: Αιχμηρά αντικείμενα

2:41:00 μ.μ.

 Έχω μια περίεργη αγάπη για την αστυνομική λογοτεχνία με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Ναι, το παραδέχομαι. Και σας το γράφω με μία περίεργη αίσθηση, διότι δεν μου κάνει πάντα καλό να διαβάζω βιβλία αυτού του είδους, που επηρεάζουν την ψυχολογία. Όχι κάτι σοβαρό, απλά με σοκάρουν για λίγο και τα σκεφτόμαι όλη τη μέρα. Παρόλα αυτά, πάντα θαυμάζω το μυαλό που τα δημιούργησε. 
Στην προκειμένη περίπτωση, είναι η αγαπητή Gillian Flynn, της οποίας βιβλίο διαβάζω πρώτη φορά. Έφτασε στα χέρια μου το "Αιχμηρά αντικείμενα", το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα και ανυπομονούσα να το διαβάσω, πιο πολύ γιατί η όρεξη για αστυνομικό ανοίγει παραδόξως το καλοκαίρι.
 Η αρχική μου εντύπωση ήταν πως πρόκειται για ενα κοινότυπο, σχεδόν αδιάφορο του είδους του, διότι πίστευα ότι είχα βρει τον δολοφόνο. Όλες οι ενδιάμεσες σελίδες -υποτίθεται- ήταν απλά καθυστέρηση της αποκάλυψης. Κι όμως, διαψεύστηκα για άλλη μια φορά. Δεν μπορώ να πω πως σε κάθε σελίδα υπήρχε ένα συνταρακτικό γεγονός ή ότι ήταν όλο εκπλήξεις, όμως ήταν ενδιαφέρον και κατέληξε σχεδόν εντυπωσιακά. Και αυτό διότι επικεντρώνεται πιο πολύ στην αρρωστημένη σχέση μάνας-κόρης και κρατάει την υπόθεση των -μόνο- δύο θυμάτων σε χαμηλούς τόνους. Η ροή των γεγονότων είναι ήρεμη, αφήνει τον αναγνώστη να δει πολλές πλευρές από την ιστορία, να αποκτήσει άποψη, ίσως και να ανακαλύψει -λανθασμένα- τον δολοφόνο. Υπάρχουν σκηνές με μεγάλη, ψυχολογική ένταση, κατά τη γνώμη μου, οι όποιες κατατάσσουν το βιβλίο κύριως στα ψυχολογικά θρίλερ. 
Εν κατακλείδι η γραφή της Flynn είναι καλή, δίχως εκπλήξεις όμως με τάση να βουτάει στον σκοτεινό κόσμο της προσωπικότητας των πρωταγωνιστών.
Να σημειωθεί ότι η περιέργεια μου για τη σειρά που είναι βασισμένη στο βιβλίο, ξεπερνά τα όρια του μεγάλου.

Λίγα λόγια:
Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση. 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.