Pola Hawkins: Το κορίτσι του τρένου

4:41:00 μ.μ.

 "Το κορίτσι του τρένου" είναι από αυτά τα βιβλία που τα κουβαλάς μαζί σου σε ένα road trip και σε κάτι ωρίτσες το έχεις τελειώσει. Ψυχολογικό θρίλερ και αυτό και όπως ξέρετε ο μαζοχισμός σε τέτοιου είδους βιβλία ξεπερνάει το κανονικό. Από τη μια δίψας να διαβάσεις την επόμενη σελίδα και από την άλλη όταν το κάνεις κάθεσαι για καμιά ώρα ατενίζοντας το κενό.
Μέτριο ανάγνωσμα που πλέκει λεπτομερώς τη ζωή της πρωταγωνίστριας, Ρέιτσελ, και ατη συνέχεια προσθέτει τα επιπλέον. Ωραία εμβάθυνση στην ψυχολογία της κοπέλας, στο πως αντιδρά και συμπεριφέρεται μια γυναίκα έχοντας καταστρέψει το γάμο της και βουλιάζοντας στον σκοτεινό δρόμο του αλκοολισμού. Μία νυχτα αρκεί για να μπλεχτεί σε μια ιστορια δίχως τέλος. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να διαλευκανθεί χωρίς η Ρέιτσελ να θυμηθεί τι έκανε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Στο μεταξύ μπλέκεται στις ζωές ενός αγνώστου ζευγαριού και της οικογένειας του πρώην άντρα της. 
Ενδιαφέρον προκαλεί το πως η συγγραφέας παρόλο τον αλκοολισμό της κοπέλας την παρουσιάζει, στις κρίσιμες στιγμές και κυρίως στο τέλος με έναν εντυπωσιακό δυναμισμό, υπέροχη, υπομονή και συμπόνια. Καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και σε αντίθεση με τα άλλα πρόσωπα να έχει το θράσος να ψάξει, να ερευνήσει το τι έδενε εκείνο το ζευγάρι και την οικογένειά του πρώην άντρα της. 
Αν σας αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ και θέλετε να ξεκινήσετε από κάτι που σας βάζει σταδιακά στο δρόμο αυτού του είδους της λογοτεχνίας ένα βιβλίο είναι "Το κορίτσι του τρένου". Δυνατό, καλογραμμένο και όχι με πολλες εκπλήξεις ή δράματα.

Λίγα λόγια:
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.