Περί σκέψεως

11:56:00 π.μ.

Περί σκέψεωςΤι μπορεί να νιώθετε αυτή τη στιγμή; Αυτή την ώρα που διαβάζετε τις λέξεις τούτες χαλαροί δίπλα στη ζεστασιά του τζακιού σας.
 Το μυαλό του καθενός μπορεί να ταξιδεύει στην άβυσσο των καθημερινών προβλημάτων που ξεπροβάλλουν ακάλεστα μπροστά στο κατώφλι της ζωής και εισβάλλουν αιφνίδια. Προκαλούν δυσάρεστες καταστάσεις που κάποιες φορές μας καθιστούν ανίκανους να τα αντιμετωπίσουμε και άλλες μας βγάζουν σοφότερους στο δρόμο της ζωής. Ένα οικονομικό πρόβλημα - που τη σημερινή εποχή είναι το συνηθέστερο -, εργασιακή πίεση, απόλυση, διαζύγιο, οικογενειακές  αναταραχές και άλλα επίπονα θέματα συγκροτούν το νέο κοινωνικό 'σήμερα' που πολλοί δεν κατανοούν ή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και κατανόηση διότι ''δεν υπάρχουν αδιέξοδες καταστάσεις αλλά μόνο δρόμοι που δεν τους έχουμε σκεφτεί''. Ήρεμα και με λογική βρίσκουμε λύσεις και προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε για το καλό μας αλλά και της οικογένειάς μας χωρίς, ωστόσο να ξεχνάμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Λέω ''ανθρώπους'' και όχι ''πολίτες'' διότι μπορεί να ζει κοντά μας και ένας αλλογενής, ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας. Δεν καταπατάμε τα δικαιώματα τους για να βρούμε λύσεις μόνο στα δικά μας προβλήματα δίχως την αίσθηση ηθικής και πάνω από όλα ανθρωπιάς πάνω μας. Αντίθετα κατανοούμε, δεχόμαστε, συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους.
 Επιστρέφω στο θέμα μας. Το μυαλό σας επίσης μπορεί να αναπολεί όμορφες στιγμές. Μία γέννηση, μία προαγωγή ή κάτι πιο απλό αλλά εξίσου σημαντικό όπως είναι μια αγκαλιά, ένα ''ευχαριστώ'',ένα ''μπράβο''. Όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν και που πράξαμε με την καρδιά μας. Που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας δίνουν δύναμη γιατί εδώ που τα λέμε η  χαρά βρίσκεται κρυμμένη στα μικρά καθημερινά πράγματα. Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε να κάνουμε τα θετικά περισσότερα από τα αρνητικά - έστω και αν δεν γίνεται πάντα- γιατί μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσουμε ποιος πραγματικά είναι ο απώτερος σκοπός της δικής μας ζωής. Θα μου πείτε αλλιώς είναι η σύγχρονη εποχή και οι καταστάσεις μας αλλάζουν ωστόσο εμείς δημιουργούμε αυτές τις καταστάσεις γιατί όπως είπε και ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ''Για να κάνεις εχθρούς δεν χρειάζεται να κηρύξεις πόλεμο. Αρκεί να πεις ανοιχτά αυτό που σκέφτεσαι.''

Περί σκέψεωςΕν κατακλείδι ό,τι και αν σκέφτεστε από εδώ και πέρα κάντε μια γενική εκκαθάριση. Διώξτε αυτά που βλάπτουν και κρατήστε αυτά που αγαπάτε και σας κάνουν αγαπητούς. Συγχωρέστε και ψύχραιμα επιλύστε ό,τι σας απασχολεί χωρίς να καταπατάτε το γενικό καλό. Όλοι είμαστε μικρά μυρμήγκια αλλά όχι ασήμαντα. Και αυτό γιατί παλεύουμε ομαδικά και όχι ατομικά.



Μπορείτε να βρείτε το άρθρο και στο www.newsfilter.gr

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.