21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

12:59:00 μ.μ.

  Είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους ποιητές και σε όσους αγαπάνε την ποίηση όσο και τη λογοτεχνία.
 Δεν θέλω να γράψω ιστορικά γεγονότα και το πως καθιερώθηκε αυτή η μέρα διότι, είναι κάτι που το γράφουν αρκετά site και εγκυκλοπαίδειες. Αυτό που επιθυμώ να πω είναι το πως αισθάνεται ο καθένας διαβάζοντας ποιήματα ή και γράφοντας ακόμη.
 Η ποίηση είναι ένα δύσκολο μέρος της λογοτεχνίας και λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν με το ποίημά τους να δηλώσουν κάτι βαθύτερο. Σε έντονες συναισθηματικά στιγμές έχει υπάρξει καταφύγιο πολλών πνευματικών ανθρώπων που γράφτηκαν στην ιστορία για τα σπουδαία δημιουργήματα τους. Είναι πραγματικά ατελείωτη η λίστα των ονομάτων τους. Παρόλα αυτά πρόσφεραν στη κοινωνία ένα δείγμα από τη ψυχή τους και φυσικά νέες γνώσεις, γιατί και η ποίηση είναι ένα είδος μάθησης.
 Επιπλέον αυτοί που διαβάσουν ποίηση, προσωπικά, τους θεωρώ ανθρώπους με υψηλά ιδανικά. Χρειάζεται πολλή ψυχική δύναμη και κατανόηση για να διεισδύσεις στο ποίημα, να ανακαλύψεις το νόημα και συνεπώς το συναίσθημα που καταλάμβανε τον ποιητή εκείνη τη στιγμή.Μελετώντας, ωστόσο, είσαι σε θέση να δεις πως οι ποιητές είναι πολύπλευρες προσωπικότητες,που αντιμετωπίζουν τα γεγονότα εντονότερα από τον κοινό άνθρωπο.
 Έτσι αν θέλετε και εσείς να ενταχθείτε στην ομάδα των ποιητών και των αναγνωστών σας συμβουλεύω να οπλιστείτε με μπόλικα συναισθήματα και διάθεση για βαθύτερη αναζήτηση.

 Χρόνια πολλά!!  

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.