Jo Nesbo:Η λεοπάρδαλη

5:05:00 μ.μ.

Η λεοπάρδαλη  Αν και έχει περάσει καιρός από τότε που το διάβασα ακόμα θυμάμαι την αγωνία που κατέκλυζε το σώμα μου. Αυτό το βιβλίο ανήκει στο αστυνομικό είδος με αρκετά ''ωμό'' περιεχόμενο όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας. Κυριαρχεί ο ρεαλισμός και η παρουσίαση των γεγονότων με τέτοια σειρά που δεν πρόκειται να βρεις τον ένοχο αν δεν στο παρουσιάσει στο τέλος. Είναι καλογραμμένο και πιστό στο είδος που αντιπροσωπεύει.
Μου άρεσε πάρα πολύ για την εφευρετικότητα του και το μυστήριο που απέπνεε μέχρι την τελευταία σελίδα.     Ψυχογραφούσε  τον κάθε χαρακτήρα που συμμετείχε για να "αναγκάσει'' κατά κάποιο τρόπο τον αναγνώστη να συμμετέχει στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Παρόλα αυτά, αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο πρωταγωνιστής Χάρι Χόλε που παρόλο τον δύσκολο χαρακτήρα του και την προσαρμογή του σε ένα οργανωμένο σύστημα ,καταφέρνει να γοητεύει και να είναι ο καλύτερος επιθεωρητής.

Κριτικές Αναγνωστών
-Το πιο σκοτεινό βιβλίο της σειράς μέχρι τότε που γράφτηκε γιατί ο Χάρι Χόλε πιάνει πάτο.. Κι όμως, έχει κίνητρο να αντιπαλέψει τα φαντάσματα που τον καταδιώκουν και να λύσει ακόμα μια υπόθεση. Πολύ καλά αποτυπωμένη και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υπηρεσιών της Αστυνομίας.

-Είμαι φανατική αναγνώστρια του Nesbo.

Στη Λεοπάρδαλη ο Nesbo ξεπέρασε τον  εαυτό του.
Άψογο. το απόλυτο αστυνομικό μυθιστόρημα.


-Ένα πραγματικά απίστευτο μυθιστόρημα. Καταιγιστικό, καθηλωτικό.

Για μια ακόμη φορά ο επιθεωρητής Χόλε μάς αποδεικνύει μέχρι που μπορεί να φτάσει κι ο Nesbo τι μπορεί να γράψει.
Συνίσταται ανεπιφύλακτα σε όλους τους αναγνώστες γενικότερα και ειδικότερα σε εκείνους που αγαπούν το καλό αστυνομικό βιβλίο.


-Πάρα πολύ καλό! Απίστευτος ο Χάρι Χόλε.Αν σας άρεσε ο Χιονάνθρωπος, τότε θα σας αρέσει σίγουρα! Καλή ανάγνωση!

-Ο κύριος Nesbo διαθέτει μοναδική δεξιοτεχνία στον γραπτό λόγο: εξαιρετικές περιγραφές, γλώσσα ρέουσα και ακριβής, αξιοθαύμαστη αίσθηση ρυθμού. Ένα μεγάλο συγγραφικό ταλέντο. […] Η Λεοπάρδαλη είναι τρομερά φιλόδοξο εγχείρημα, ένα ασυνήθιστο, εκκεντρικό, εξαιρετικό μυθιστόρημα.

New York Journal of Books


Ο Nesbo δεν είναι ο επόμενος Στιγκ Λάρσον. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο Σκανδιναβών συγγραφέων. Ο Nesbo είναι απείρως καλύτερος.

Irish Times


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.