Jo Nesbo

4:31:00 μ.μ.

      Είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας 
στο είδος του. Ο τρόπος γραφής του με εντυπωσιάζει και δεν είναι κουραστικός. Επίσης ο πρωταγωνιστής των βιβλίων του δεν έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα, αντίθετα είναι ιδιόρρυθμος και προβληματικός. Αυτό αποτελεί τρόπος προσέγγισης των βιβλίων του, μιας και πάντα έχω αγωνία για να δω που θα καταλήξει.


Κατά τ' άλλα, ακολουθεί μεν το στυλ όλων των συγγραφέων αστυνομικού είδους, δημιουργώντας δε τον δικό του χαρακτήρα και ομολογώ πως το πέτυχε.

Αποτέλεσμα εικόνας για jo nesbo
Αποτέλεσμα εικόνας για jo nesbo
 O Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 28.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες.  Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Bookseller's Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ζει μόνιμα στο Όσλο. 



Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης η σειρά παιδικών βιβλίων του ίδιου με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό.

Μάθετε τα νέα του στο: www.jonesbo.com

Κάποια βιβλία του



 

Η λεοπάρδαλη  Νέμεσις  Ο κοκκινολαίμης  Ο χιονάνθρωπος  Ο λυτρωτής  Αστυνομία





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.