My Xmas list: Day 1

4:53:00 μ.μ.


Ξεκινάμε, λοιπόν με ενθουσιασμό και χαρά και πάντα αναμένοντας τα δικά σας πρώτα σχόλια!!!





My Book

Γράμματα από τον Άϊ Βασίλη του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Κάθε Δεκέμβρη, τα παιδιά του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν λάβαιναν ένα φάκελο με γραμματόσημο από το Βόρειο Πόλο. Ο φάκελος περιείχε μια επιστολή με παράξενο και τρεμουλιαστό γραφικό χαρακτήρα, μαζί με σχέδια και όμορφες χρωματιστές ζωγραφιές. Τα γράμματα ήταν από τον Άγιο Βασίλη. Περιέγραφαν θαυμαστές ιστορίες από τη ζωή στο Βόρειο Πόλο. Πώς οι τάρανδοι λύθηκαν και τα δώρα σκόρπισαν παντού, πώς ο άτυχος Πολικός Αρκούδος έπεσε από το Βόρειο Πόλο πάνω στην οροφή του σπιτιού του Άγιου Βασίλη και βρέθηκε μέσα στην τραπεζαρία του, πώς έσπασε το φεγγάρι σε τέσσερα κομμάτια κι έκανε τον Άνθρωπο που κατοικεί εκεί πάνω να προσγειωθεί στον κήπο του Άγιου Βασίλη, πώς ο Άγιος Βασίλης και οι φίλοι του αναγκάστηκαν να πολεμήσουν με την ορδή των καλικάντζαρων που ζούσαν σε σπηλιές κάτω από το σπίτι! Μερικές φορές ο Πολικός Αρκούδος έγραφε κι αυτός κάτι ορνιθοσκαλίσματα, ενώ ο Ίλμπρεθ το ξωτικό πρόσθετε τα δικά του καλλιτεχνικά γράμματα. Πολλές, λοιπόν, απ' αυτές τις μαγευτικές επιστολές και ζωγραφιές μπορείτε να τις απολαύσετε κι εσείς σε τούτο το βιβλίο.

Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του Δεκέμβρη! Σας βάζει στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων!! Οι ιστορίες του Άϊ Βασίλη είναι τόσο ιδιαίτερες, παραστατικές και μαγικές που ευχόμουν να ήμουν δίπλα του και ας κρύωνα!!

My movie

"Home Alone"

Στο Σικάγο , η οικογένεια ΜακΚάλιστερ ετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές της στο Παρίσι. Τη νύχτα πριν την αναχώρησή τους, όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι του Πίτερ και της Κέιτ όπου ο οκτάχρονος γιος τους, ο Κέβιν, γελοιοποιείται από τα αδέλφια και τα ξαδέλφια του. Έπειτα από έναν καυγά με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Μπαζ, η μητέρα τους στέλνει τον Κέβιν στον τρίτο όροφο του σπιτιού για τιμωρία όπου εύχεται να εξαφανιστεί η οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολύ δυνατοί άνεμοι προκαλούν ζημιές στην ηλεκτροδότηση, κάτι που οδηγεί το ξυπνητήρι να μην κτυπήσει κανονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οικογένεια να αποκοιμηθεί και να αργήσει για το αεροδρόμιο. Μέσα στη σύγχυση και στη βιασύνη να φτάσουν στο αεροδρόμιο έγκαιρα για να μην χάσουν την πτήση τους, ο Κέβιν μένει πίσω καταλάθος.

Λατρεύω αυτή την ταινία γιατί είναι τα Χριστούγεννα προσωποποιημένα και κυρίως κλαίω από τα γέλια κάθε φορά που τη βλέπω. Ο Macaulay Culkin δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Φτιάξτε μία ζεστή σοκολάτα και απολαύστε την!!

My wish list item

Τι ποιο υπέροχο από ένα μηνιαίο ημερολόγιο με σοκολατάκια; Είναι το πρώτο πράγμα που θα αγοράσω φέτος για να υποφέρω γλυκά τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.